
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Dorade
(Inneholder: Fisk)
500 g
Poteter
50 g
Prosciutto
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
½ stk
Citrus
60 g
Spinat
150 g
Grønne bønner
1 stk
Dill
1 stk
Gressløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Hvitløk
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter i kvarte.
Overfør med skjært side ned på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp en skvett olivenolje over.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Skyll spinat.
Skjær endene av grønne bønner.
Finhakk eller press hvitløk. Finhakk sjalottløk, dill og gressløk.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner i 2-3 min.
Tilsett spinat og stek videre i 1-2 min, eller til bladene begynner å falle sammen. Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken dekket med folie.
Bland hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når potetene har 10 min igjen av steketiden, knus hver potet halvveis med en skål eller kjele.
Drypp og dryss hvitløksoljen og finrevet ost over potetene.
Sett inn i ovnen og stek ut tiden, eller til sprø og gyllent.
Legg prosciutto på et annet stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 5-8 min, eller til gyllen og sprø.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Snu forsiktig og stek videre i 1 min.
TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og kjøttet er matt i fargen.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til mykt.
Tilsett matfløte, dill, gressløk, en stor skvett sitronsaft, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper.
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og lett tyknet.
Anrett poteter, fisk, spinat og bønner på tallerkener.
Brekk sprø prosciutto i biter og legg over potetene.
Hell saus over fisken.

