Skip to main content
Seared sea bream and crispy prosciutto

Seared sea bream and crispy prosciutto

with smashed potatoes and herb sauce

Tags:
Proteinrik
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Dorade

(Inneholder: Fisk)

500 g

Poteter

50 g

Prosciutto

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

½ stk

Citrus

60 g

Spinat

150 g

Grønne bønner

1 stk

Dill

1 stk

Gressløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier877 kcal
Energi (kj)3669 kj
Fett49.8 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater55 g
Sukker8.8 g
Fiber7 g
Protein53.4 g
Natrium15.2 mg
Trans Fat0.2 g
Potassium43.4 mg
Calcium2.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter i kvarte. 

Overfør med skjært side ned på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp en skvett olivenolje over. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne. 

Skyll spinat. 

Skjær endene av grønne bønner. 

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk sjalottløk, dill og gressløk. 

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. 

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek grønne bønner i 2-3 min. 

Tilsett spinat og stek videre i 1-2 min, eller til bladene begynner å falle sammen. Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken dekket med folie. 

3

Bland hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Når potetene har 10 min igjen av steketiden, knus hver potet halvveis med en skål eller kjele. 

Drypp og dryss hvitløksoljen og finrevet ost over potetene.

Sett inn i ovnen og stek ut tiden, eller til sprø og gyllent. 

Legg prosciutto på et annet stekebrett med bakepapir. 

Bak i ovnen i 5-8 min, eller til gyllen og sprø.

Stek fisk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Trykk fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt. 

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min, eller til skinnet er gyllent og sprøtt. 

Snu forsiktig og stek videre i 1 min. 

TIPS: Fisken er ferdig når den flaker seg og kjøttet er matt i fargen. 

Lag saus
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme. 

Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til mykt. 

Tilsett matfløte, dill, gressløk, en stor skvett sitronsaft, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper. 

Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og lett tyknet. 

6

Anrett poteter, fisk, spinat og bønner på tallerkener. 

Brekk sprø prosciutto i biter og legg over potetene. 

Hell saus over fisken.