
På utkikk etter et enkelt og velsmakende måltid? Vår søramerikanske ovnsstekte kylling med krydrede poteter og ovnsbakt spisskål er akkurat det du trenger! Og i ekte søramerikansk stil har måltidet rikelig med aromatiske smaker: En syrlig chimichurri med koriander og chiliflak, en hvitløksdressing med rømme, samt våre krydderblandinger Tex-Mex og Panamat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Panamat
200 g
Spisskål
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbryst
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Olje til chimichurri
¼ ts
Salt til chimichurri

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Tex-Mex og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Legg kylling på et nytt stekebrett med bakepapir.
Krydre med salt og Panamat, og stek i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Skjær spisskål i kvarte deler.
Pensle spisskål med en skvett olivenolje på alle sider og krydre med salt.
Plasser spisskål på stekebrettet med kylling når det gjenstår 15 min av kyllingen og potetens steketid.
Bak i resterende tid, eller til myknet og gyllen.

I mellomtiden, finhakk koriander.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver lime.
Bland koriander, en skvett limesaft, chiliflak, olivenolje og salt i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Anrett kylling, potet og spisskål på tallerkener.
Topp spisskål med chimichurri og server med en klatt hvitløksdressing som dipp.

