Skip to main content
Søramerikansk ovnsstekt kylling

Søramerikansk ovnsstekt kylling

med bakt spisskål og chimichurri

På utkikk etter et enkelt og velsmakende måltid? Vår søramerikanske ovnsstekte kylling med krydrede poteter og ovnsbakt spisskål er akkurat det du trenger! Og i ekte søramerikansk stil har måltidet rikelig med aromatiske smaker: En syrlig chimichurri med koriander og chiliflak, en hvitløksdressing med rømme, samt våre krydderblandinger Tex-Mex og Panamat.

Tags:
Tilberedning 10 min
Under 650 kcal
Hvetefri
Comfort Food
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Panamat

200 g

Spisskål

1 stk

Koriander

1 g

Chiliflak

1 stk

Lime

75 ml

Rømme

5 g

Tex-Mex

½ stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Olje til chimichurri

¼ ts

Salt til chimichurri

Næringsinnhold

Kalorier594 kcal
Energi (kj)2485 kj
Fett22.1 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater56 g
Sukker4.8 g
Fiber7.6 g
Protein42.8 g

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Tex-Mex og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

Legg kylling på et nytt stekebrett med bakepapir.

Krydre med salt og Panamat, og stek i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Skjær spisskål i kvarter.

Pensle spisskål med en skvett olivenolje på alle sider og krydre med salt.

Plasser spisskål på stekebrettet med kylling når det gjenstår 15 min av kyllingen og potetens steketid.

Bak i resterende tid, eller til myknet og gyllen.

4

I mellomtiden, finhakk koriander.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver lime.

Bland koriander, en skvett limesaft, chiliflak, olivenolje og salt i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

5

Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

6

Anrett kylling, potet og spisskål på tallerkener.

Topp spisskål med chimichurri og server med en klatt hvitløksdressing som dipp.