På utkikk etter et enkelt og velsmakende måltid? Vår søramerikanske ovnsstekte kylling med krydrede poteter og ovnsbakt spisskål er akkurat det du trenger! Og i ekte søramerikansk stil har måltidet rikelig med aromatiske smaker: En syrlig chimichurri med koriander og chiliflak, en hvitløksdressing med rømme, samt våre krydderblandinger Tex-Mex og Panamat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Panamat
200 g
Spisskål
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
75 ml
Rømme
5 g
Tex-Mex
½ stk
Hvitløk
300 g
Kyllingbryst
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Olje til chimichurri
¼ ts
Salt til chimichurri
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Tex-Mex og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Legg kylling på et nytt stekebrett med bakepapir.
Krydre med salt og Panamat, og stek i ovnen i 17-19 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær spisskål i kvarter.
Pensle spisskål med en skvett olivenolje på alle sider og krydre med salt.
Plasser spisskål på stekebrettet med kylling når det gjenstår 15 min av kyllingen og potetens steketid.
Bak i resterende tid, eller til myknet og gyllen.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver lime.
Bland koriander, en skvett limesaft, chiliflak, olivenolje og salt i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland rømme, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett kylling, potet og spisskål på tallerkener.
Topp spisskål med chimichurri og server med en klatt hvitløksdressing som dipp.