One pan-lasagne med butternutgresskar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
One pan-lasagne med butternutgresskar

One pan-lasagne med butternutgresskar

med sprø salvie og ristede pinjekjerner

Vi elsker smarte snarveier på kjøkkenet! Prøv vår deilige vegetarlasagne som lages i en og samme stekepanne. Lasagnen består av butternutgresskar, pastinakk og en kremet saus toppet med ost som smelter i ovnen. Ristede pinjekjerner og sprøstekte salvieblad er kronen på verket.

Allergener:
Egg
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Butternutgresskar

1 stk

Løk

1 stk

Pastinakk

30 g

Spinat

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 pakke

Ferske Lasagneplater

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg)

1 stk

Tomatpure

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

1 pose

Salvie

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til grønnsaker

2 dl

Vann til pasta

¼ ts

Salt til pasta

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier730 kcal
Energi (kj)3053 kj
Fett34.7 g
Mettet fett16.9 g
Karbohydrater79.6 g
Sukker14 g
Protein24.4 g
Natrium17.5 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skrell og halver butternutgresskar. Fjern frø og skjær i 1 cm store biter.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skrell og skjær pastinakk i 1 cm store biter.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje i en ildfast stekepanne på middels høy varme.

Stek butternutgresskar, pastinakk og løk i 5-6 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk, salt og en klype pepper. Stek videre i 30 sek, til velduftende.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Lag saus
3

Tilsett spinat, Mamas Favoritt, matfløte, tomatpure, vann, salt og en klype pepper i stekepannen.

Halver lasagneplater på tvers og vend inn i sausen.

Kok opp og la koke i 1-2 min.

Gratiner lasagne
4

Topp lasagne i stekepannen med gouda og finrevet ost.

Bak i ovnen i 6-7 min, eller til osten smelter og blir gyllen.

TIPS: Legg lasagneblandingen over i en ildfast form hvis du ikke har en ildfast stekepanne.

Rist pinjekjerner
5

I mellomtiden, varm opp en ny stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek salvieblad i 1-2 min, til sprø.

Server
6

Anrett lasagne i skåler.

Topp med salvieblad og pinjekjerner.