Vi elsker smarte snarveier på kjøkkenet! Prøv vår deilige vegetarlasagne som lages i en og samme stekepanne. Lasagnen består av butternutgresskar, pastinakk og en kremet saus toppet med ost som smelter i ovnen. Ristede pinjekjerner og sprøstekte salvieblad er kronen på verket.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Butternutgresskar
1 stk
Løk
1 stk
Pastinakk
30 g
Spinat
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 pakke
Ferske Lasagneplater
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg)
1 stk
Tomatpure
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde spor av: Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 pose
Salvie
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til grønnsaker
2 dl
Vann til pasta
¼ ts
Salt til pasta
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skrell og halver butternutgresskar. Fjern frø og skjær i 1 cm store biter.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skrell og skjær pastinakk i 1 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en ildfast stekepanne på middels høy varme.
Stek butternutgresskar, pastinakk og løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett hvitløk, salt og en klype pepper. Stek videre i 30 sek, til velduftende.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Tilsett spinat, Mamas Favoritt, matfløte, tomatpure, vann, salt og en klype pepper i stekepannen.
Halver lasagneplater på tvers og vend inn i sausen.
Kok opp og la koke i 1-2 min.
Topp lasagne i stekepannen med gouda og finrevet ost.
Bak i ovnen i 6-7 min, eller til osten smelter og blir gyllen.
TIPS: Legg lasagneblandingen over i en ildfast form hvis du ikke har en ildfast stekepanne.
I mellomtiden, varm opp en ny stekepanne på middels høy varme.
Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek salvieblad i 1-2 min, til sprø.
Anrett lasagne i skåler.
Topp med salvieblad og pinjekjerner.