Denne oppskriften er både smaksrik og lett å lage. Vi byr på gyllenstekt mandel- og pankopanert kylling som serveres med ovnsbakt og cajunkrydrede grønnsaker. Retten toppes med en kremet og mild hvitløksdressing med røkt paprikapulver.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Aubergine
300 g
Kyllingbryst
½ stk
Hvitløk
2 g
Røkt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
2 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær aubergine i 2 cm store biter.
Skjær pastinakk og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.
Skrell og skjær knollselleri i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt.
I mellomtiden, finhakk mandler.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær kylling i 3 skiver på et eget skjærebrett, og krydre med salt.
TIPS: Jo mindre mandelbitene er, desto enklere fester de seg til kyllingen.
Bland hakkede mandler og panko i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Vend kylling i egg, og deretter i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
TIPS: Tilsett ekstra olje ved behov, så kyllingen ikke setter seg fast i pannen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, røkt paprikapulver og en klype salt og pepper i en liten skål.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Anrett ovnsbakte grønnsaker og panert kylling i skåler.
Topp med hvitløksdressing.