Skip to main content
Mandelpanert kylling
Mandelpanert kylling

Mandelpanert kylling

med ovnsbakte grønnsaker og hvitløksdressing

Denne oppskriften er både smaksrik og lett å lage. Vi byr på gyllenstekt mandel- og pankopanert kylling som serveres med ovnsbakt og cajunkrydrede grønnsaker. Retten toppes med en kremet og mild hvitløksdressing med røkt paprikapulver.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Nøtter
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Aubergine

300 g

Kyllingbryst

½ stk

Hvitløk

2 g

Røkt paprikapulver

75 g

Yoghurt

50 g

Panko paneringsmel

20 g

Mandler

4 g

Ay Cajun-ba

1 stk

Gulrot

1 stk

Knollselleri

2 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier632 kcal
Energi (kj)2644 kj
Fett22.8 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater53.8 g
Sukker22.4 g
Fiber12.5 g
Protein49 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium33.8 mg
Potassium222 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær aubergine i 2 cm store biter.

Skjær pastinakk og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.

Skrell og skjær knollselleri i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk mandler.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær kylling i 3 skiver på et eget skjærebrett, og krydre med salt.

TIPS: Jo mindre mandelbitene er, desto enklere fester de seg til kyllingen.

Paner kylling
3

Bland hakkede mandler, panko og salt i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Vend kylling i egg, og deretter i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje ved behov, så kyllingen ikke setter seg fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag hvitløksdressing
5

I mellomtiden, bland yoghurt, hvitløk, røkt paprikapulver, salt og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker og panert kylling i skåler.

Topp med hvitløksdressing.