En klassisk lasagne er en innertier hos familien! Vår variant består av en tomatbasert kjøttdeigsaus og mornaysaus, toppet med gyllen og boblende finrevet ost. Samtidig slenger vi sammen en rask spinatsalat for å friske opp retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
½ pakke
Hakkede tomater
2 stk
Hvitløk
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
1 pakke
Lasagneplater
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
30 g
Spinat
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
2 dl
Vann til saus
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Salt til saus
1 dl
Melk til bechamel
½ ts
Salt til bechamel
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk løk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, løk, gulrot og salt i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett Hello Sunrise, hakkede tomater, vann, ketchup, salt og en stor klype pepper i stekepannen.
La småkoke i 1 min og sett til side.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Pisk hvitløk, melk, mornaysaus, salt og en stor klype pepper sammen i en mellomstor skål.
Hell halvparten av kjøttdeigsausen i en ildfast form. Topp med et lag lasagneplater og hell over halvparten av mornaysausen. Gjenta med et nytt lag kjøttdeigsaus, lasagneplater og mornaysaus. Topp med finrevet ost.
Dekk til med folie og stek i ovnen i 20-30 min. Ta av folien de siste 10 minuttene, så osten blir gyllen.
I mellomtiden, skyll spinat.
Bland spinat, solsikkekjerner, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
La lasagnen svalne noe før servering.
Anrett lasagne og salat på tallerkener.