By middagsgjestene på en asiatisk wok med mørstekte svinestrimler smaksatt med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja. I tillegg steker vi hvitløk, gulrot og wokblanding i en herlig woksaus laget av sriracha, soyasaus og honning. Woken serveres på en seng av luftig basmatiris, og toppes med fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Wokblanding
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
150 g
Langkornet hvit ris
25 g
Honning
20 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær svinefilet i 1 cm tynne strimler på et eget skjærebrett.
Legg over i en mellomstor skål. Tilsett mel [1/2 ss | 1 ss], salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinestrimler, Ginger Ninja, hvitløk, wokblanding og gulrot i 3-4 min, til grønnsaker er myke og svinekjøtt er gjennomstekt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bland sriracha, soyasaus og honning i en liten skål.
Senk til middels varme, og tilsett sausen i stekepannen. La putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med svinekjøtt, wok og vårløk.