Skip to main content
Asiatisk svinewok

Asiatisk svinewok

med ingefærris og stekte grønnsaker

By middagsgjestene på en asiatisk wok med mørstekte svinestrimler smaksatt med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja. I tillegg steker vi hvitløk, gulrot og wokblanding i en herlig woksaus laget av sriracha, soyasaus og honning. Woken serveres på en seng av luftig basmatiris, og toppes med fersk vårløk.

Tags:
Melkefri
Rask
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Wokblanding

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

150 g

Langkornet hvit ris

25 g

Honning

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier604 kcal
Energi (kj)2527 kj
Fett7.3 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater85 g
Sukker19.2 g
Fiber6.4 g
Protein46.4 g

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Forbered kjøtt
3

Skjær svinefilet i 1 cm tynne strimler på et eget skjærebrett.

Legg over i en mellomstor skål. Tilsett mel [1/2 ss | 1 ss], salt og pepper.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinestrimler, Ginger Ninja, hvitløk, wokblanding og gulrot i 3-4 min, til grønnsaker er myke og svinekjøtt er gjennomstekt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

I mellomtiden, bland sriracha, soyasaus og honning i en liten skål.

Senk til middels varme, og tilsett sausen i stekepannen. La putre i 1-2 min, eller til tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med svinekjøtt, wok og vårløk.