Den britiske retten 'Shepherds pie' er en tidløs klassiker. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en lekker vegetarvariant. Vi steker vegetardeig og lar den godgjøre seg i en tomatbasert saus. Blandingen gratineres med et potetmoslokk toppet med finrevet ost, serveres med en frisk gulrot- og kålrabisalat og et dryss gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
17.5 g
Tomatpure
195 g
Tomatpassata
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
500 g
Poteter
180 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
1 stk
Gressløk
60 g
Salatblanding
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Løk
1 stk
Gulrot
½ stk
Kålrabi, hvit
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Smør til mos
½ ts
Salt til vegetarprotein
1 ss
Ketchup til saus
½ ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
1 dl
Vann til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Kok potet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv.
Hell ut vannet. Most potet med melk, salt, smør og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett ekstra smør for å få en mer kremet mos.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll salatblanding.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skrell og skjær kålrabi i 1/2 cm staver.
Finhakk gressløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, løk og salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt og tomatpure. Stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett tomatpassata, grønnsaksbuljong, worcestersaus, ketchup, smør, sukker, salt og vann.
Rør godt og la putre i 2-3 min, til tyknet.
Overfør vegetardeig og saus til en ildfast form.
Topp med potetmos i et jevnt lag og dryss over finrevet ost.
Stek i ovnen i 10-15 min, eller til osten er gyllen og boblende.
Bland salatblanding, kålrabi, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål rett før servering.
Topp pai med gressløk og la avkjøles før servering.
Anrett pai på tallerkener og server med salat.