75 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Jalapeno
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(InneholderGluten, Bygg, Soya)4 g
Panamat
½ boks
Tomatpure
2 stk
Tortillabrød
(InneholderGluten, Hvete)½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)30 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)1.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
Kok opp vann* [1 ½ dl | 3 dl] i en kjele. Tilsett ris [½ pose, 2P] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Hell væske fra mais. Finhakk rødløk [½ stk, 2P] og tomat. Skjær lime i båter. Fjern frø fra jalapeño [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Grovhakk koriander. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk spinat.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig, halvparten av rødløk og en klype salt* og pepper* i 2-3 min. Tilsett hvitløk, tomatpuré [½ stk, 2P], Panamat og vann* [½ dl | 1 dl] og kok i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen og rør inn mais. Smak til med salt* og pepper*.
Bland tomat, resterende rødløk, koriander, jalapeño, en stor skvett limesaft*, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en bolle. TIPS: Bruk mindre eller ingen jalapeño hvis du ikke liker sterk mat.
Varm tortillas i 10 sek i mikrobølgeovn eller på en tørr stekepanne. Rør ris ned i stekepannen med vegetardeig.
Plasser spinat, vegetardeig, ris, en klatt creme fraiche og pico de gallo i midten av tortillabrødet. Brett først de korte sidene innover og deretter langsidene til burritos. Serveres med resterende limebåter og overskytende fyll ved siden av.