topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk linse-dhal

Sterk linse-dhal

med urte- og smørstekt pitabrød

Dhal er en klassisk indisk rett som varmer opp kroppen på null komma niks. Ta frem en stor stekepanne og fyll den med løk, ingefær, chili, vår herlige indiske krydderblanding - Mild Mahal, tomat, røde linser, kokosmelk, soyasaus og en generøs skvett limesaft. Tilbehøret urtesmørstekte pitabrød og frisk agurk - en rett og slett utsøkt middag!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

½ stk

Rød chili

200 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

4 g

Mild Mahal

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Hvitløk

125 ml

Kokosmelk

1 stk

Agurk

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

3 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier816 kcal
Energi (kj)3413 kj
Fett26.5 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater97.2 g
Sukker11.3 g
Protein35.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Finhakk løk.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Finhakk tomat og hvitløk (eller press).

Skyll røde linser.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Stek grønnsaker
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett ingefærpasta, chili, hvitløk, Mild Mahal, tomat og linser. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag dhal
3

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og soyasaus.

Kok opp, senk deretter varmen til middels. Sett på lokk og kok i 15-20 min, eller til linser er myke.

Krydre med en klype salt og pepper og tilsett en stor skvett limesaft.

TIPS: Tilset en skvett vann, hvis den føles for tykk.

Lag urtesmør
4

I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm biter.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland mynte, koriander, smør [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek pitabrød
5

Varm opp en annen stekepanne på middels høy varme.

Tilsett urtesmør og pitabrød, og stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet.

Server
6

Anrett dhal i skåler og topp med agurk.

Skjær urte-pita i skiver og server på siden.