Soya- og ingefærglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soya- og ingefærglasert svinekjøtt

Soya- og ingefærglasert svinekjøtt

med søtpotetmos og ovnsbakte gulrøtter

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli marinert med soya og ingefær! Vi skal også ovnsbake gulrøtter som blandes til en fargerik og flott mos, som passer perfekt med spinat og lilla gulrøtter. En fargerik og smakfull rett for hele familien.

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Gulrot, lilla

300 g

Svin ytrefilet

450 g

Søtpotet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Hvetemel

1 dl

Vann

½ ts

Salt

2 ss

Melk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier446 kcal
Energi (kj)1867 kj
Fett6.04 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater48.8 g
Sukker11.2 g
Protein46.92 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak gulrøtter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skjær gulrøtter (uskrellet) i 1 cm skiver. Fordel gulrøtter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 12-13 min.

Kok søtpotet
2

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter. Kok søtpotet i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek kjøtt
3

Skjær svinekjøtt i to like store stykker (1 per pers.) på et eget skjærebrett. Krydre begge sider med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min per side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken, dekket med folie. Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [½ ss | 1 ss] i en liten skål.

Lag soya- og ingefærglasur
4

Varm opp stekepannen du brukte til å steke kjøtt til middels høy varme (uten å vaske den først). Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ pakke, 2P] og melblanding. Kok under omrøring i 2-3 min. Tilsett evt. overskytende kjøttsaft fra tallerkenen med svinekjøtt. TIPS: Tilsett mer vann hvis sausen blir for tykk.

Lag søtpotetmos
5

Hell vannet av kjelen med søtpoteter når de er ferdig kokt, og tilsett melk [2 ss | 6 ss] og finrevet ost og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Du kan også tilsette en klatt smør om ønskelig. Mos med en potetmoser eller gaffel. Bland spinat og ovnsbakt gulrot like før servering. Skjær svinekjøtt i skiver.

Server
6

Anrett potetmos, svinekjøtt, gulrøtter og spinat på tallerkener. Drypp soya- og ingefærglasur over kjøttet.