Sitronstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt kylling

Sitronstekt kylling

med sesambakte grønnsaker og tzatziki

Frister det med sitronstekt kylling og ovnsbakte rotgrønnsaker til middag i dag? Vel, denne oppskriften er full pott. Vi steker kylling i en herlig sitronbuljong med dill. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk, rødbete og gulrot. Til slutt blander vi en nydelig tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Sesam
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Agurk

½ stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

1 pose

Dill

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier607 kcal
Energi (kj)2541 kj
Fett16.4 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater71.6 g
Sukker20 g
Protein44.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).

Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger.

Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarte på langs. 

Overfør grønnsakene til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over med en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, riv agurk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Pakk agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.

Grovhakk dill.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.

Bland sammen kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden. 

Lag tzatziki
4

Bland agurk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, dill og en skvett sitronsaft i en annen liten skål.

Lag sitronkylling
5

Tilsett sitron- og buljongblanding og smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Øs jevnlig over kyllingen med en skje i 1-2 min. 

Server
6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki på tallerkener.

Drypp sitronbuljong over kyllingen.

Pynt med resterende sitronbåter.