Skip to main content
Sitronstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt kylling

Sitronstekt kylling

med sesambakte grønnsaker og tzatziki

Frister det med sitronstekt kylling og ovnsbakte rotgrønnsaker til middag i dag? Vel, denne oppskriften er full pott. Vi steker kylling i en herlig sitronbuljong med dill. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk, rødbete og gulrot. Til slutt blander vi en nydelig tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Sesam
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Agurk

½ stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

75 ml

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

1 pose

Dill

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier607 kcal
Energi (kj)2541 kj
Fett16.4 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater71.6 g
Sukker20 g
Protein44.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).

Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger.

Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarte på langs. 

Overfør grønnsakene til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over med en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt sammen.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, riv agurk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Pakk agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.

Grovhakk dill.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.

Bland sammen kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden. 

Lag tzatziki
4

Bland agurk, yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, dill og en skvett sitronsaft i en annen liten skål.

Lag sitronkylling
5

Tilsett sitron- og buljongblanding og smør [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Øs jevnlig over kyllingen med en skje i 1-2 min. 

Server
6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og tzatziki på tallerkener.

Drypp sitronbuljong over kyllingen.

Pynt med resterende sitronbåter.