Skip to main content
Rustikke hakkebiffer
Rustikke hakkebiffer

Rustikke hakkebiffer

med kremet soppsaus og saftig eplesalat

Vi skal lage rustikke hakkebiffer som får en ekstra god smak av å tilsette ketchup i blandingen. Soppsausen blir nydelig kremet av fløte, og eplesalaten med gulrot og persille er et friskt tilbehør. Og la oss ikke glemme kokte poteter blandet med smør.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Soya
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

10 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Bladpersille

1 stk

Eple

200 g

Sjampinjong

400 g

Småpoteter

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

1 stk

Egg til biffer

1 ss

Ketchup til biffer

½ ts

Salt til biffer

¼ ts

Salt til sopp

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til poteter

Næringsinnhold

Kalorier805 kcal
Energi (kj)3366 kj
Fett44.6 g
Mettet fett21.4 g
Karbohydrater60.3 g
Sukker18.7 g
Fiber8.4 g
Protein35.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium402.4 mg
Potassium318 mg
Calcium3 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.

Lag hakkebiff
2

I mellomtiden, riv løk grovt.

Bland kjøttdeig, løk, egg, brødrasp, ketchup og salt i en skål.

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Form hakkebiffer (3 per person) med en skje. Legg direkte i pannen. Trykk dem litt flatere.

Stek, snu hvert 2-3 min, til gjennomstekt. Pakk inn i folie og sett til side.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Stek sopp
3

I mellomtiden, finhakk sopp.

Varm opp stekepannen brukt til hakkebiff på middels høy varme (ikke vask den). Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.

Lag salat
4

I mellomtiden, fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Grovhakk persille.

Bland eple, gulrot, persille og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte, soyasaus, salt og en stor klype pepper med soppen.

La småkoke til servering, ca. 1-2 min.

Rett før servering, tilsett smør til kjelen med poteter. Bland godt.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter og salat på tallerkener.

Hell soppsaus over hakkebiffene.