
Vi skal lage rustikke hakkebiffer som får en ekstra god smak av å tilsette ketchup i blandingen. Soppsausen blir nydelig kremet av fløte, og eplesalaten med gulrot og persille er et friskt tilbehør. Og la oss ikke glemme kokte poteter blandet med smør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Løk
10 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Bladpersille
1 stk
Eple
200 g
Sjampinjong
400 g
Småpoteter
1 stk
Gulrot
¼ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til biffer
1 ss
Ketchup til biffer
½ ts
Salt til biffer
¼ ts
Salt til sopp
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til poteter

Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.

I mellomtiden, riv løk grovt.
Bland kjøttdeig, løk, egg, brødrasp, ketchup og salt i en skål.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Form hakkebiffer (3 per person) med en skje. Legg direkte i pannen. Trykk dem litt flatere.
Stek, snu hvert 2-3 min, til gjennomstekt. Pakk inn i folie og sett til side.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, finhakk sopp.
Varm opp stekepannen brukt til hakkebiff på middels høy varme (ikke vask den). Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.

I mellomtiden, fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk persille.
Bland eple, gulrot, persille og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte, soyasaus, salt og en stor klype pepper med soppen.
La småkoke til servering, ca. 1-2 min.
Rett før servering, tilsett smør til kjelen med poteter. Bland godt.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Anrett hakkebiff, poteter og salat på tallerkener.
Hell soppsaus over hakkebiffene.

