HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRøkt Laksepasta
topBanner
Røkt laksepasta

Røkt laksepasta

med kremet saus og eplesalat

Allergener:glutenEggFiskmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

270 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

2 stk

Hvitløk

125 g

Cherrytomater

1 stk

Sitron

1 stk

Eple, grønt

(InneholderEgg)

1 pose

Dill

100 g

Røkt laks

(InneholderFisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

20 g

Finrevet ost

(InneholderEgg, melk)

4 g

Kyllingbuljong

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

1 ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier873 kcal
Energi (kj)3654 kj
Fett28.52 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater110.12 g
Sukker16.7 g
Protein39.11 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av resten og la spaghetti hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

2

Skyll ruccola i kaldt vann*. Press eller finhakk hvitløk. Del cherrytomater i to. Skjær eple i tynne båter. Finhakk dill. Grovhakk laks. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skill eggehvite og eggeplomme* [2 stk | 4 stk]. Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og kyllingbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper*, pisk med en gaffel og sett til side. TIPS: Når man bruker eggeplommer i sausen blir den ekstra kremet og god!

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og cherrytomater i 1-2 min. Senk til middels varme og tilsett pasta, en skvett pastavann, saus, laks og sitronskall. Bland godt. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts] og en stor klype pepper*. Skru av varmen og bland inn halvparten av ruccolaTIPS: Bland alt i kjelen hvis ikke det er plass i stekepannen! Tilsett mer pastavann ved behov.

5

Bland eple, resterende ruccola, halvparten av dillen, en stor skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en mellomstor skål.

6

Anrett laksepasta i dype tallerkener. Pynt med resterende dill og server eplesalat på siden.