HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kyllingfilet
topBanner
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med bakte gulrøtter og løksaus

I dag står ovnsbakt kyllingfilet på menyen. Potetmosen med persille får en fantastisk farge og smak, og løksausen blir garantert en ny favoritt som løfter smakene til nye høyder. Dette blir nok en stående applaus fra resten av familien.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(InneholderSulfitter)

300 g

Kyllingbryst

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

3 stk

Gulrot

1 pose

Timian

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier503 kcal
Energi (kj)2105 kj
Fett8.1 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater64.48 g
Sukker18.6 g
Protein41.85 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm tykke biter. Grovhakk persille. Kok poteter i 10-12 min, til møre. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av persillen. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan også tilsette en klatt smør* hvis du ønsker. La hvile under lokk.

2

Skjær gulrøtter (uskrellet) i skrå skiver. Fordel gulrøtter på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje*. Stek i ovnen i 14-18 min.

3

Krydre kyllingbryst på begge sider med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet med gulrot, og stek i ovnen i 10-12 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk timian. Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en ny kjele på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, timian og sukker* [1/2 ts | 1 ts]. Rør godt og la putre i 2-3 min, til karamellisert.

5

Tilsett rødvinssaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 5-6 min. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett potetmos, kylling, gulrot og løksaus på tallerkener. Topp med resterende persille.