Kremet mais- og bacon 'chowder'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet mais- og bacon 'chowder'

Kremet mais- og bacon 'chowder'

med sautert purreløk og fersk gressløk

Fyldige supper er som en varm klem på en kjølig dag. Denne kremede mais- og baconsuppen er den perfekte balansen mellom salt og søtt. Vi lager en jevning av pannestekt mais, purre og hvitløk, før vi sper på med matfløte, kyllingbuljong og melk. Suppen fullføres med kokt potet, gressløk, finrevet ost og spinat og toppes med sprøstekt bacon og finhakket vårløk. Dette er det perfekte kosemåltid!

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 boks

Mais

1 stk

Purre

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Gressløk

2 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Spinat

400 g

Småpoteter

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Mel til suppe

2 dl

Melk til suppe

¼ ts

Salt til suppe

2 dl

Vann til suppe

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2784 kj
Fett36.1 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater56.6 g
Sukker16.5 g
Protein26.1 g
Natrium392.6 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i kvarter.

Kok potet i 10-12 min, til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og krydre med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Stek bacon
2

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, til gyllent.

I mellomtiden, hell væske av mais.

Rens purre, halver og skjær i tynne skiver.

Legg bacon uten baconfett over i en skål og sett til side.

Lag suppe
3

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels høy varme.

Stek purre og mais i 5-6 min, til myknet.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Tilsett mel og hvitløk i stekepannen og stek i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, melk, salt og vann.

Senk til middels varme. La putre i 2-3 min under omrøring, til tyknet.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, finhakk gressløk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skyll spinat.

Fullfør suppe
5

Tilsett gressløk, finrevet ost, spinat og potet i sausen, og bland godt. La putre i 1-2 min, til spinat mykner.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Topp med vårløk og bacon.