topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesisk sataykylling

Indonesisk sataykylling

med hvitløksris og asiatisk epleslaw

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Lett å lage
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

75 g

Rødkål

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2468 kj
Fett8.73 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater78.02 g
Sukker15.9 g
Protein45.05 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Skjær vårløk i tynne skiver og separer det grønne fra det hvite. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

3

Bland strimlet salat, rødkål, det hvite av vårløken, eple og honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P] i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper.

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt* og pepper*. Stek kylling i 4-5 min på alle sider, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Ta stekepannen av varmen når kyllingen er ferdig stekt og rør inn sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann*.

6

Anrett hvitløksris og asiatisk epleslaw i dype tallerkener. Topp med kylling og øs over eventuelt resterende sataysaus. Pynt med det grønne av vårløken.