HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndonesisk Sataykylling
topBanner
Indonesisk sataykylling

Indonesisk sataykylling

med hvitløksris og asiatisk epleslaw

Tags:Under 650 kcalRaskLett å lage
Allergener:SoyaglutenSennepPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Strimlet kyllingbryst

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(InneholderSennep)

75 g

Rødkål

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

50 g

Sataysaus (vegetarisk)

(InneholderSoya, gluten, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør* (steg 1)

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier589.9675 kcal
Energi (kj)2468.4241 kj
Fett8.7308 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater78.0186 g
Sukker15.9 g
Protein45.0506 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Skjær vårløk i tynne skiver og separer det grønne fra det hvite. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

3

Bland strimlet salat, rødkål, det hvite av vårløken, eple og honning- og ingefærdressing [1/2 pakke, 2P] i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper.

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt* og pepper*. Stek kylling i 4-5 min på alle sider, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Ta stekepannen av varmen når kyllingen er ferdig stekt og rør inn sataysaus [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann*.

6

Anrett hvitløksris og asiatisk epleslaw i dype tallerkener. Topp med kylling og øs over eventuelt resterende sataysaus. Pynt med det grønne av vårløken.