Skip to main content
'Alfredo'-nudler med kylling og brokkoli

'Alfredo'-nudler med kylling og brokkoli

med sprø hvitløks- og chiliolje

Opplev nye smakskombinasjoner med våre 'Alfredo'-nudler med kylling og brokkoli. Her kombinerer vi en kremet ostesaus med asiatiske nudler og hjemmelaget hvitløks-chiliolje. Denne vakre og festlige retten inviterer deg ut av komfortsonen, så du får oppleve spennende nye smaker fra fusion-kjøkkenet.

Tags:
Rask
Comfort Food
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

150 g

Mie-nudler

150 ml

Matfløte

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

1 stk

Hvitløk

10 g

Saltede peanøtter

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart nudelvann

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Vann til grønnsaker

2 ss

Olje til chiliolje

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier846 kcal
Energi (kj)3541 kj
Fett43 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater57.9 g
Sukker7.1 g
Fiber4.2 g
Protein52.9 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4 min, eller til myke.

Spar nudelvann i en kopp og sett den til side.

Hell av vannet og skyll nudler i kaldt vann.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og brokkoli, og krydre med salt og en klype pepper. Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og kyllingen er gjennomstekt.

Tilsett vann og la dampe under lokk i 1-2 min, eller til brokkolien mykner. Legg kylling og brokkoli over på en tallerken og hold varmt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

I mellomtiden, varm opp olivenolje i en liten kjele på middels høy varme.

Finhakk hvitløk.

Legg posen med peanøtter på en arbeidsflate, og knus dem med bunnen av en stekepanne.

Bland hvitløk, chiliflak og knuste peanøtter i en liten skål.

Hell den varme oljen over skålen med topping og sett til tide for å avkjøles.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Tilsett smør, matfløte, kyllingbuljong, nudelvann, salt og en klype pepper.

La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

Vend nudler og finrevet ost i sausen.

6

Anrett nudler i skåler.

Topp med kylling, brokkoli og hvitløks- og chiliolje.

TIPS: Dropp oljen på barneporsjonene hvis de ikke liker sterk mat.