Opplev nye smakskombinasjoner med våre 'Alfredo'-nudler med kylling og brokkoli. Her kombinerer vi en kremet ostesaus med asiatiske nudler og hjemmelaget hvitløks-chiliolje. Denne vakre og festlige retten inviterer deg ut av komfortsonen, så du får oppleve spennende nye smaker fra fusion-kjøkkenet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
150 g
Mie-nudler
150 ml
Matfløte
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Finrevet ost
1 stk
Hvitløk
10 g
Saltede peanøtter
1 g
Chiliflak
2 dl
Spart nudelvann
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Vann til grønnsaker
2 ss
Olje til chiliolje
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær kyllingbryst i 3 skiver på et eget skjærebrett.
Kok nudler i 4 min, eller til myke.
Spar nudelvann i en kopp og sett den til side.
Hell av vannet og skyll nudler i kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og brokkoli, og krydre med salt og en klype pepper. Stek i 3-4 min på hver side, eller til brunet og kyllingen er gjennomstekt.
Tilsett vann og la dampe under lokk i 1-2 min, eller til brokkolien mykner. Legg kylling og brokkoli over på en tallerken og hold varmt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en liten kjele på middels høy varme.
Finhakk hvitløk.
Legg posen med peanøtter på en arbeidsflate, og knus dem med bunnen av en stekepanne.
Bland hvitløk, chiliflak og knuste peanøtter i en liten skål.
Hell den varme oljen over skålen med topping og sett til tide for å avkjøles.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Tilsett smør, matfløte, kyllingbuljong, nudelvann, salt og en klype pepper.
La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.
Vend nudler og finrevet ost i sausen.
Anrett nudler i skåler.
Topp med kylling, brokkoli og hvitløks- og chiliolje.
TIPS: Dropp oljen på barneporsjonene hvis de ikke liker sterk mat.