Spinat- og ricottafylt tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinat- og ricottafylt tortelloni

Spinat- og ricottafylt tortelloni

med kremet soppsaus og hakkede hasselnøtter

Skjem deg bort med denne oppskriften på ravioli fylt med ricotta og spinat, med en kremet fløtesaus laget av hvitløksstekt sjampinjong og grønnsaker. Løft smakene enda mer med ovnsbakt grønnkål, og topp alt med finrevet ost og svart pepper.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Selleri
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

200 g

Sjampinjong

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Squash

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 g

Chiliflak

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier780 kcal
Energi (kj)3263 kj
Fett40.8 g
Mettet fett17.7 g
Karbohydrater70.4 g
Sukker14.4 g
Protein26.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær sjampinjong og løk i tynne skiver.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. 

Stek grønnsaker
2

Smelt smør [1 ss | 2 ss] med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Tilsett løk, sopp og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek i 1-2 min.

Tilsett squash og stek i ytterligere 3-4 min.

Hakk spinat og hasselnøtter
3

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Grovhakk hasselnøtter.

Grovhakk spinat.

Lag saus
4

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong og en klype chiliflak i stekepannen med grønnsaker og la småkoke i 3-4 min, til sausen tykner. Krydre med en stor klype pepper og en liten klype salt.

TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.

Tilsett pasta
5

Kok tortelloni i 1-2 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten.

Bland pasta, pastavann [1/2 dl | 1 dl] og spinat i stekepannen med soppsaus (bland evt. i kjelen hvis det ikke er plass). Bland godt og krydre med en klype salt.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann om sausen ser for tykk ut.

Server
6

Fordel tortelloni og kremet soppsaus i dype tallerkener.

Strø over finrevet ost.

Smak til med en klype pepper.

Pynt med hasselnøtter.