topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og pommes frites

Burgere smaker alltid godt, men det er spennende å variere litt. Her har du en lekker oppskrift på smakfulle kyllingburgere med hjemmelagde pommes frites. Mariner kyllingen i gode smaker av Panamat-krydderet vårt, og fyll de myke briochebrødene med kylling, karamellisert løk, soltørkede tomater, salat og majones. Enkelt og kjempegodt, på bare en halvtime!

Tags:
Enkel
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter
Gluten
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Panamat

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

30 g

Salatblanding

1 stk

Rødløk

50 g

Soltørkede tomater

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier874 kcal
Energi (kj)3656 kj
Fett32.2 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater97.1 g
Sukker17.5 g
Protein47.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft)

Skjær potet (uskrelt) til 1 cm tynne pommes frites.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt.

Stek i ovnen i 25-30 min, eller til møre.

Karamelliser rødløk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P].

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek rødløk i 5-6 min, til myk.

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt salt, og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.

Mariner kylling
3

Bland en klype salt, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje i en skål. 

På et eget skjærebrett, legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt for å få to tynne fileter. Bland kylling i marinaden. Sett til side.

Stek kylling
4

Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. 

Senk til middels lav varme og stek videre i 2-3 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm briochebrød
5

Skjær briochebrød i to på midten. Legg på en rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Server
6

Smør briochebrød med majones. Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og soltørket tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.