HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPortugisisk Kyllingburger
topBanner
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og sprø pommes frites

Allergener:EggSennepSulfittermelkgluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

4 g

Central American Style-kryddermiks

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

300 g

Briochebrød

(InneholderEgg, Sennep, melk, glutenKan inneholdesoya, sesam)

1 stk

kyllingbryst

30 g

Tomat

500 g

Salatblanding

1 stk

Poteter

1 ts

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Sukker* (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

Olivenolje* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623.9999 kcal
Energi (kj)2610.8159 kj
Fett27.671 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater53.4666 g
Sukker9.2 g
Protein40.4925 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. TIPS: Skjær potetene i jevne biter, så blir de jevnt stekt.

2

Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.

3

Bland en klype salt*, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje* i en skål. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt med en skarp kniv for å få to tynne fileter på et eget skjærebrett. Bland kylling i marinaden. Sett til side.

4

Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Varm burgerbrød på en rist i ovnen i 3 min. Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P] i et dørslag under kaldt vann*.

6

Smør burgerbrød med majones. Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.