topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kyllingburger

Portugisisk kyllingburger

med karamellisert rødløk og sprø pommes frites

Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

15 ml

Balsamico

2 stk

Briochebrød

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Tomat

30 g

Salatblanding

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier624 kcal
Energi (kj)2611 kj
Fett27.67 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater53.47 g
Sukker9.2 g
Protein40.49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min. TIPS: Skjær potetene i jevne biter, så blir de jevnt stekt.

Karamelliser rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek rødløk i 5-6 min. Tilsett balsamico, vann* [1 ss | 2 ss] og sukker* [1 ts | 2 ts] og bland godt. Stek i 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en liten skål.

Mariner kylling
3

Bland en klype salt*, hvitløk, Panamat og en skvett olivenolje* i en skål. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær horisontalt med en skarp kniv for å få to tynne fileter på et eget skjærebrett. Bland kylling i marinaden. Sett til side.

Stek kylling
4

Når pommes frites har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Varm briochebrød
5

Varm burgerbrød på en rist i ovnen i 3 min. Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P] i et dørslag under kaldt vann*.

Server
6

Smør burgerbrød med majones. Fyll burgeren med kylling, karamellisert løk, salat og tomat. Server pommes frites og resterende salat på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image