Skip to main content
Panert halloumi
Panert halloumi

Panert halloumi

med kremet potetsalat og fersk dill

By middagsgjestene på en ordentlig smaksfest! Pankopanerte, gyllenstekte halloumiskiver serveres på en seng kremet potetsalat med reddiker, sjalottløk og dill, toppet med avokadoskiver.

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvete
Melk
Nødder
pistasjnøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Citrus

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

400 g

Småpoteter

1 stk

Dill

75 g

Reddiker

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

60 g

Salatblanding

1 stk

Avokado

15 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Mel til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1080 kcal
Energi (kj)4520 kj
Fett72 g
Mettet fett32.1 g
Karbohydrater62.2 g
Sukker12.3 g
Protein43.6 g
Natrium0.5 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Halver potet (uskrelt).

Kok potet i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og la poteter avkjøles.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.

Finhakk sjalottløk.

Skyll og grovhakk salat.

Finhakk dill.

Halver sitrusfrukt.

Skjær halloumi i 2 cm tykke skiver (2 per person).

Paner halloumi
3

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, Hvitløksflørt og en stor klype pepper i en annen dyp tallerken.

Tilsett hvetemel i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi først i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko.

Stek halloumi
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek halloumi i 3-4 min på hver side, til gyllen. Stek i omganger ved behov.

Sett til side på en tallereken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis osten svir seg fast i stekepannen.

Lag potetsalat
5

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Bland kokte poteter med creme fraiche, sennep, sitrusfruktsaft, reddiker, sjalottløk, salat, dill (spar litt til garnering), salt og pepper i en skål.

TIPS: Reduser eller dropp sennep hvis du ikke liker det.

Server
6

Anrett potetsalat, halloumi og avokado på tallerkener.

Garner potetsalat med resterende dill.

Strø over pistasjnøtter.