Skip to main content
Panert halloumi
Panert halloumi

Panert halloumi

med kremet potetsalat og fersk dill

I dagens oppskrift har halloumi hovedrollen og vi byr på en fantastisk smaksopplevelse! Vi panerer den smakfulle osten i panko og vår egen ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Vi lager også en potetsalat med crème fraîche, reddik, sjalottløk og spinat, og så topper vi til slutt med frisk dill.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Rask
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

12 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Sjalottløk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

1 pose

Dill

60 g

Spinat

150 g

Reddiker

1 stk

Sitron

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

1

Egg til panering

2 ss

Mel til panering

½ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier863 kcal
Energi (kj)3610 kj
Fett48.2 g
Mettet fett28.5 g
Karbohydrater62 g
Sukker10.3 g
Fiber9.1 g
Protein42.2 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Del poteter (uskrelt) i to og kok i 10-12 min, eller til de enkelt kan stikkes med en kniv.

Hell av vannet.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.

Finhakk sjalottløk.

Skyll og grovhakk spinat.

Finhakk dill. Del sitron i to.

Skjær halloumi i 2 cm tykke skiver (2 per pers.).

Paner halloumi
3

Pisk egg i en dyp tallerken.

Bland panko, Hvitløksflørt og en stor klype pepper i en annen dyp tallerken.

Ha hvetemel i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi først i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko.

Stek halloumi
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 3-4 min på hver side, til gyllen.

Sett til side på en tallereken med kjøkkenpapir.

TIPS: Stek i flere omganger, hvis det ikke er plass i pannen.

Lag potetsalat
5

Bland kokte poteter med crème fraiche, sennep, sitronsaft, reddiker, sjalottløk, spinat, dill (spar litt til pynt), salt og pepper i en skål.

TIPS: Dropp sennep om ønskelig.

Server
6

Anrett potetsalat og halloumi på tallerkener.

Pynt potetsalat med resterende dill.