I dagens oppskrift har halloumi hovedrollen og vi byr på en fantastisk smaksopplevelse! Vi panerer den smakfulle osten i panko og vår egen ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Vi lager også en potetsalat med crème fraîche, reddik, sjalottløk og spinat, og så topper vi til slutt med frisk dill.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Sjalottløk
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
250 g
Halloumi
(Inneholder: Melk)
1 pose
Dill
60 g
Spinat
150 g
Reddiker
1 stk
Sitron
400 g
Småpoteter
1
Egg til panering
2 ss
Mel til panering
½ ts
Salt til salat
Kok opp en kjele med saltet vann.
Del poteter (uskrelt) i to og kok i 10-12 min, eller til de enkelt kan stikkes med en kniv.
Hell av vannet.
I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
Skyll og grovhakk spinat.
Finhakk dill. Del sitron i to.
Skjær halloumi i 2 cm tykke skiver (2 per pers.).
Pisk egg i en dyp tallerken.
Bland panko, Hvitløksflørt og en stor klype pepper i en annen dyp tallerken.
Ha hvetemel i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi først i hvetemel, deretter egg og til slutt i panko.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 3-4 min på hver side, til gyllen.
Sett til side på en tallereken med kjøkkenpapir.
TIPS: Stek i flere omganger, hvis det ikke er plass i pannen.
Bland kokte poteter med crème fraiche, sennep, sitronsaft, reddiker, sjalottløk, spinat, dill (spar litt til pynt), salt og pepper i en skål.
TIPS: Dropp sennep om ønskelig.
Anrett potetsalat og halloumi på tallerkener.
Pynt potetsalat med resterende dill.