Sterk vegetar-kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk vegetar-kebab

Sterk vegetar-kebab

med ingefærris og granateplesalat

I dag står en herlig vegetarrett på menyen som er proppet full av fantastiske smaker og farger! Vi krydrer veganske kebabstrimler med vårt egen krydderblanding, Panamat, og steker de gylne, før vi vender de i en fyldig saus laget av soyasaus, chiliflak og søt chilisaus. Server retten med en klatt asiatisk majones og en frisk og grønn salat med granateple, appelsin, gulrot, mynte og koriander som tilbehør.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sennep
Havre
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Vegansk kebab

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)

40 g

Søt chilisaus

½ g

Chiliflak

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Panamat

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Granateple

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Appelsin

1 stk

Gulrot

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier936 kcal
Energi (kj)3918 kj
Fett46.1 g
Mettet fett53.7 g
Karbohydrater103.7 g
Sukker31.7 g
Protein25.2 g
Natrium868 mg

Redskaper

Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Kok opp vann vann [3 dl | 5,5 dl].

Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og la putre under lokk på middels lav varme i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Rull granateple [1/2 stk, 2P] mot bordflaten. Halver, legg halvdelene i en skål med vann og løsne frø forsiktig med fingrene. La frøene synke til bunnen, fjern det hvite fruktkjøttet fra skallet og hell av vannet.

Skrell appelsin, del i to på langs og fjern det hvite fruktkjøttet og frø. Skjær i 1 cm store biter.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Grovhakk mynte og koriander.

TIPS: Skrell granateple under vann for mindre søl.

 

Bland salat
3

Bland granateplefrø, gulrot, appelsin, urter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.

Paner vegansk kebab
4

Legg vegansk kebab i en dyp tallerken og tørk av med kjøkkenpapir.

Tilsett Panamat, hvetemel [1 ss | 2 ss] og en klype salt, og bland godt.

Stek vegansk kebab
5

Varm opp olivenolje [1 ss  2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab i 4-5 min. Rør iblant.

Senk til middels varme. Tilsett soyasaus [1/2 pose, 2P], chiliflak [1/2 pose, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl] og søt chilisaus.

Vend vegansk kebab i saus.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Anrett hvitløksrik på tallerkener.

Topp med vegansk kebab og salat.

Server med en klatt asiatisk majones.