HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKjøttpudding
topBanner
Kjøttpudding

Kjøttpudding

med ovnsbakte rotgrønnsaker og hvitløksyoghurt

Allergener:GlutenHveteMelkEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Rosmarin

2 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

1 g

Oregano, tørket

60 g

Salatblanding

20 g

Solsikkefrø

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

2 stk

Gulrot

2 stk

Pastinakk

2 stk

Rødbete

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier670 kcal
Energi (kj)2802 kj
Fett31.29 g
Mettet fett11.5 g
Karbohydrater61.65 g
Sukker38.8 g
Protein40.96 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Plukk blader av rosmarin og finhakk. Spar et hvitløksfedd til senere, og press eller finhakk resten. Skjær rotgrønnsaker (uskrellet) i 2 cm terninger og fordel på et stekebrett med bakepapir sammen med et hvitløksfedd. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av rosmarin, en stor klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil møre. 

2

Bland kjøttdeig, presset/finhakket hvitløk, Jorden rundt, panko, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [1 ss | 2 ss], salt* [½ ts | 1 ts], pepper*, oregano og resterende rosmarin i en stor bolle. 

3

Form kjøttdeig til kjøttpudding (4 cm x 2 cm) (Form to kjøttpuddinger hvis dere er 4P). Plasser kjøttpudding på et nytt stekebrett med bakepapir og bak i 25 min eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydning av rødt. 

4

Når rotgrønnsakene er ferdige, press hvitløksfedd ut av skallet og bland med yoghurt. Krydre med salt* og pepper*. 

5

Bland salatmix, rotgrønnsaker, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en mellomstor bolle.

6

Skjær kjøttpudding i 3 cm tykke skiver og server på tallerken med rotgrønnsaksalat. Pynt salaten med solsikkefrø og servér med hvitløksyoghurt.