topBanner
Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

med basmatiris, brokkoli og lime

Den klassiske kjøttsausen får en oppgradering med hoisinsaus, soyasaus og sriracha, med pak choi brokkoli. Vi har byttet ut spaghetti med en spennende hvitløks- og ingefærris. Serveres med peanøtter, chili og lime. Overrask familien med denne spennende retten!

Tags:BarnevennligRask
Allergener:HveteSoyaBløtdyrSesamPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

250 g

Brokkoli

½ stk

Lime

2 stk

Gulrot

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

30 g

Hoisinsaus

(InneholderHvete, Soya, Bløtdyr, Sesam)

½ pakke

Sriracha

250 g

Kjøttdeig

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

½ ss

Hvetemel* (steg 3)

½ dl

Vann* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)1960 kj
Kalorier468 kcal
Fett6.94 g
Mettet fett1.13 g
Karbohydrater81.68 g
Sukker15 g
Protein16.05 g
Natrium3.422 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv ingefær og hvitløk fint. Varm opp en skvett olivenolje i en stor kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær brokkoli i små buketter. Skjær lime [1/2 pakke, 2P] i fire. Riv gulrot (uskrellet).

3

Pisk kaldt vann [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P].

TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek kjøttdeig og gulrot under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør godt, og kok opp. Senk til lav varme og la det putre i 2-3 min. Skru av varmen og smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett en klype chiliflak hvis du er glad i sterk mat.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med hoisin- og srirachastekt kjøttdeig. Strø over peanøtter og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og server resterende limebåter på siden.