Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

Hoisin- og srirachastekt kjøttdeig

med basmatiris, brokkoli og lime

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

250 g

Brokkoli

½ stk

Lime

2 stk

Gulrot

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Hoisinsaus

10 g

Sriracha

250 g

Kjøttdeig av storfe

20 g

Peanøtter

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2605 kj
Fett19.39 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker20.7 g
Protein38.08 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær og hvitløk fint. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor kjele på middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], og kok opp. Senk til lav varme, og kok under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

Forbered grønnsaker
2

Skjær brokkoli i små buketter. Skjær lime [1/2 pakke, 2P] i fire. Riv gulrot (uskrellet). 

Bland srirachasaus
3

Pisk kaldt vann* [1/2 dl | 1 dl] og hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Tilsett hoisinsaus, soyasaus og en god skvett limesaft. Bland godt. Tilsett ønsket mengde sriracha [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett forsiktig etter smak!

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme (helst nonstick). Stek kjøttdeig og gulrot under omrøring i 4-5 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett srirachasaus
5

Tilsett brokkoli og stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett srirachasaus, rør godt, og kok opp. Senk til lav varme og la det putre i 2-3 min. Skru av varmen og smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en klype chiliflak hvis du er glad i sterk mat.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med hoisin- og srirachastekt kjøttdeig. Strø over peanøtter og en klype chiliflak (hvis ønskelig), og server resterende limebåter på siden.