Frikadeller er en dansk klassiker som vanligvis lages med kjøttdeig. Vi serverer våre frikadeller med en herlig kremet potetsalat som raskt tilberedes med ferdigkokte poteter, bernaisesaus og estragon. Som tilbehør blander vi en frisk salat med spinat, cherrytomater og reddiker som toppes med gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Estragon
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
½ stk
Løk
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
125 g
Cherrytomater
75 g
Reddiker
60 g
Spinat
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
1 stk
Småpoteter, ferdigkokte
160 g
Bearnaisesaus
(Inneholder Melk)
1 stk
Sitron
1
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
1 ss
Smør til steking
½ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til dressing
1 ss
Olje til dressing
Riv løk grovt.
Bland kjøttdeig, brødrasp, revet løk, egg, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form frikadeller (4 per person) med fuktige hender.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek frikadeller, snu dem regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.
Legg til side på en tallerken.
VIKTIG: Frikadellene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Halver potet.
Skjær sitron i båter.
Bland potet, bernaisesaus, salt og sitronsaft i en stor skål.
Skyll og grovhakk spinat.
Halver reddiker.
Finhakk estragon.
Bland cherrytomater, spinat, reddiker, salt og olivenolje i en mellomstor skål
Anrett frikadeller, potetsalat og salat på tallerkener.
Topp potetsalat med estragon og en klype pepper.
Topp salat med gresskarkjerner.