Skip to main content
Vegetarisk kikertpita

Vegetarisk kikertpita

med krydret pommes frites og yoghurtdressing

3.4
(11)
Tags:
Sterk
Enkel
Vegetar
Allergener:
Egg
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Poteter

½ g

Oregano, tørket

1 pakke

Kikerter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

2 stk

Pitabrød

(Inneholder: Hvete, Gluten)

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier677 kcal
Energi (kj)2834 kj
Fett23.9 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater90.2 g
Sukker13.8 g
Fiber13.5 g
Protein22.3 g
Natrium161 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. 

Krydre med oregano [1/2 pose, 2P] og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. 

Bland godt, og bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne. 

Forbered kikerter
2

Hell væsken av kikerter. 

Bland kikerter, olivenolje [1 ss | 2 ss], hvetemel [1 ss | 2 ss], Mamas Favoritt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland til kikerter er dekket.

Ovnsbak kikerter
3

Overfør kikerter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir, og bak i 20 min i ovnen, eller til gyllen brune. 

La kikerter stå til avkjøling.

Lag salt og yoghurtdressing
4

Mens poteter og kikerter bakes, skjær tomat og agurk i 2 cm biter. 

Finhakk persille. 

Bland tomat, agurk, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. 

Bland yoghurt og sriracha i en annen skål. Krydre med en klype salt og pepper. 

TIPS: Bruk mindre sriracha om du ikke liker sterk mat.

Varm pitabrød
5

Når potetene har 5 min igjen, legg pitabrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm. 

TIPS: Pitabrødene kommer spiseklare, men smaker enda bedre av å bli varmet.

Server
6

Skjær av toppen av pitabrød og fyll med kikerter, salat og halvparten av yoghurtdressing. 

Anrett pitabrød, pommes frites og resterende salat på tallerkener. 

Server resterende yoghurtdressing på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image