Thai-inspirert kylling i grønn karrisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirert kylling i grønn karrisaus

Thai-inspirert kylling i grønn karrisaus

med udonnudler og mangosalat

Bli med på en spennende reise til det thailandske kjøkkenet med denne utmerkede kyllingretten. Vi blander kylling, paprika, pak choi og nudler sammen i en herlig kremet saus av kokosmelk, ingefær og grønn karri. Som tilbehør byr vi på en velbalansert mangosalat med frisk agurk og syltet sjalottløk. Retten toppes med sprøstekt løk og hakkede urter.

Tags:
Rask
Sterk
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

1 stk

Ingefær

250 ml

Kokosmelk

40 g

Grønn karripasta

½ stk

Lime

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Sjalottløk

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Paprika

1 stk

Pak choi

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier942 kcal
Energi (kj)3942 kj
Fett39 g
Mettet fett24.1 g
Karbohydrater91.1 g
Sukker25.1 g
Protein52 g
Natrium225.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok nudler i 4-6 min, til myke.

Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl], og hell av resten.

Skyll nudler under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland en skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk i en mellomstor skål, og sett til side.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Grovhakk pak choi.

Lag karrisaus
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre kyllingstrimler med salt.

Stek kylling, paprika og ingefær [2 ts | 4 ts] i 3-4 min, til kylling begynner å bli brun.

Senk til middels varme. Rør inn pak choi, kokosmelk, grønn karripasta, soyasaus [1/2 pose, 2P], Ga-Laksa, nudelvann og sukker [1/4 ts | 1/2 ts].

La putre i 3-4 min, til saus tykner.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær i 2 cm store terninger.

Skjær agurk i 2 cm store terninger.

Finhakk mynte og koriander.

Vend mango og agurk i skålen med sjalottløk rett før servering.

Tilsett nudler
5

Tilsett nudler i stekepannen. Smak til med salt og pepper.

Stek videre i 1 min, til gjennomvarmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudler ser tørre ut.

Server
6

Anrett grønn karri med kylling og nudler i skåler.

Topp med sprøstekt løk.

Server mango- og agurksalat i en skål på siden.

Garner med urter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image