I dag kombinerer vi det beste av to verdener: Japansk sushi og Hawaiiansk poké bowl. Vi serverer røkt laks på en seng av jasminris, toppet med avokado, syltet rødløk, sesamfrø og en frisk ponzusalat med agurk og gulrot. Dette blir garantert en favoritt rundt middagsbordet!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Sitrusfrukt
1 stk
Avokado
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
½ stk
Løk
100 g
Røkt laks
(Inneholder: Fisk)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til sylting
½ ts
Sukker til sylting
1 ts
Sukker til ris
Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt, og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la risen hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, halver lime.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Bland salt, sukker, chiliflak og limesaft i en liten skål. Vend løk i laken, og sett til side.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.
Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller.
Finhakk den siste biten.
Bland gulrot, agurk og ponzudressing i en liten skål. Sett til side.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Bland ris med sukker og hvitvinseddik rett før servering.
Fordel ris i skåler.
Tilsett syltet løk, røkt laks, avokado og ponzusalat.
Dryss sesamfrø og en klype salt på avokado.
Topp med en klatt asiatisk majones.