Skip to main content
Sushibowl med røkelaks

Sushibowl med røkelaks

med ponzusalat og syltet løk

I dag kombinerer vi det beste av to verdener: Japansk sushi og Hawaiiansk poké bowl. Vi serverer røkt laks på en seng av jasminris, toppet med avokado, syltet rødløk, sesamfrø og en frisk ponzusalat med agurk og gulrot. Dette blir garantert en favoritt rundt middagsbordet!

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Avokado

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Gulrot

½ g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

½ stk

Løk

100 g

Røkt laks

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til sylting

½ ts

Sukker til sylting

1 ts

Sukker til ris

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3223 kj
Fett41 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater82.7 g
Sukker15.1 g
Protein24 g
Natrium1.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt, og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la risen hvile i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Sylt løk
2

I mellomtiden, halver lime.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Bland salt, sukker, chiliflak og limesaft i en liten skål. Vend løk i laken, og sett til side.

TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Forbered grønnsaker
3

Skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller.

Finhakk den siste biten.

Lag salat
4

Bland gulrot, agurk og ponzudressing i en liten skål. Sett til side.

Skiv avokado
5

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Bland ris med sukker og hvitvinseddik rett før servering.

Server
6

Fordel ris i skåler.

Tilsett syltet løk, røkt laks, avokado og ponzusalat.

Dryss sesamfrø og en klype salt på avokado.

Topp med en klatt asiatisk majones.