Parmesankylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parmesankylling

Parmesankylling

med honning- og sennepsdressing

Sprøstekt kylling og potetbåter er en enkel rett, som likevel er utrolig populær på middagsbordet. Vi panerer kyllingen i parmesan for å utvide smaksbildet og heve retten et ekstra hakk. Samtidig ovnsbaker vi potetbåter og brokkoli til grønnsakene blir gylne og møre. Vend inn ruccola og server med en klatt aioli som dipp på siden. Dette vil garantert falle i smak for både store og små!

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

125 g

Brokkoli

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier726 kcal
Energi (kj)3037 kj
Fett30 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater64 g
Sukker7.5 g
Protein50.8 g
Natrium16.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne og møre.

I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et nytt skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. 

Paner kylling
2

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.

Bland panko [1/2 pose, 2P] og finrevet ost i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Ovnsbak brokkoli
3

Skyll ruccola.

Skjær brokkoli [1/2 stk, 2P] i små buketter og stilken i 2 cm store biter (skrell stilken om nødvendig).

Når det gjenstår 12 min av steketiden, ta ut potet fra ovnen og fordel brokkoli på samme stekebrett (2 brett, 4P). Krydre med salt og pepper, drypp over en skvett olivenolje og stek videre i 10-12 min, til brokkoli er myk.

Stek kylling
4

I mellomtiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Stek i omganger, om nødvendig.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje hvis kyllingen sitter fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Ta ut brokkoli og potet av ovnen.

Bland ruccola og honning- og sennepsdressing med ovnsbakte grønnsaker.

Skjær kylling i tynne skiver på et eget skjærebrett.

TIPS: Server ruccola til de voksne dersom barna ikke liker det.

Server
6

Anrett parmesankylling og ovnsbakte grønnsaker med honning- og sennepsdressing på tallerkener.

Server med en klatt aioli.