Det japanske kjøkken kan en ting eller to om spennende sauser og toppinger! Det har vi utnyttet i vår japanske rekebowl. Topp luftig ris med sprøpanerte reker og velg selv hva du vil tilføye - valget står mellom ferske grønnsaker, sesamfrø, asiatisk majones og teriyakisaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Avokado
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder: Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
37.5 g
Teriyakisaus
(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Vårløk
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
150 g
Langkornet hvit ris
3 dl
Vann til ris
1 ts
Salt til ris
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til reker
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Skjær agurk i tynne skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Legg alle tilbehør i separate små skåler.
Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.
Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper i skålen, og bland godt.
Pisk egg i en separat liten skål. Tilsett pisket egg i skålen med reker og bland godt. Bruk halvparten av pisket egg for 2P.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Tilsett panko i skålen med reker og bland godt, til rekene er dekket.
Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu dem forsiktig.
TIPS: Om panko faller av under stekingen kan du drysse det over rekene senere.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Fyll separate små skåler med sesamfrø, asiatisk majones og teriyakisaus.
Anrett ris og reker i dype tallerkener.
Topp med valgfritt tilbehør.