Japansk rekebowl | Lag din egen variant
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Japansk rekebowl | Lag din egen variant

med asiatisk majones og avokado

Det japanske kjøkken kan en ting eller to om spennende sauser og toppinger! Det har vi utnyttet i vår japanske rekebowl. Topp luftig ris med sprøpanerte reker og velg selv hva du vil tilføye - valget står mellom ferske grønnsaker, sesamfrø, asiatisk majones og teriyakisaus.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Avokado

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder: Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

37.5 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Vårløk

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

1 ts

Salt til ris

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til reker

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier915 kcal
Energi (kj)3827 kj
Fett39.7 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater106.2 g
Sukker14.7 g
Protein25.8 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Skjær agurk i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og finhakk den siste biten.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Legg alle tilbehør i separate små skåler.

3

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper i skålen, og bland godt.

Pisk egg i en separat liten skål. Tilsett pisket egg i skålen med reker og bland godt. Bruk halvparten av pisket egg for 2P.

4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tilsett panko i skålen med reker og bland godt, til rekene er dekket.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu dem forsiktig.

TIPS: Om panko faller av under stekingen kan du drysse det over rekene senere.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

5

Fyll separate små skåler med sesamfrø, asiatisk majones og teriyakisaus.

6

Anrett ris og reker i dype tallerkener.

Topp med valgfritt tilbehør.