Skip to main content
Indisk aprikosglasert halloumibaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk aprikosglasert halloumibaguette

Indisk aprikosglasert halloumibaguette

med sesamfries og mynte- og spinatsalat

By middagsgjestene på fylte baguetter med indisk-krydret, aprikosglasert halloumi! De lune baguettene fylles med en frisk gulrotsalat, og serveres med sprø, hjemmelagde sesamfries som kan dyppes i majones.

Tags:
Vegetar
Comfort Food
Allergener:
Milk
Hvede
Gluten
Senf
Sesamzaad
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

2 stk

Stenovnsbakt baguette

500 g

Poteter

4 g

Mild Mahal

25 g

Aprikoschutney

75 g

Yoghurt

1 stk

Lime

1 stk

Gulrot

10 g

Sesamfrø

1 stk

Mynte & koriander

½ stk

Hvitløk

50 g

Majones

5 g

Ginger Ninja

1 stk

Salat

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1367 kcal
Energi (kj)5718 kj
Fett68.7 g
Mettet fett26.9 g
Karbohydrater140.8 g
Sukker19.9 g
Fiber15.8 g
Protein49.3 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, Ginger Ninja og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag dressing
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Lag salat
3

Skyll og grovhakk spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Halver lime.

Finhakk mynte og koriander.

Bland spinat, gulrot, en skvett limesaft, salt, mynte og koriander i en stor skål. Sett til side.

Varm baguette
4

Legg baguette direkte på en rist i ovnen når det gjenstår 8 min av potetenes steketid. Stek i 7-8 min.

Stek halloumi
5

Skjær halloumi i skiver (2 per pers) og krydre med Mild Mahal.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Senk til middels varme.

Tilsett aprikoschutney og stek videre i 1 min, til halloumi er glasert.

Server
6

Anrett fries på tallerkener.

Del baguette i to på mideten og smør med hvitløksyoghurt.

Topp med grillost og salat.

Server med en klatt majones.