Hvem kan si nei til en fyldig og kremet pastarett? Vår deilige variant består av en tomatbasert saus laget av løk, cherrytomater, hakkede tomater, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt. Samtidig steker vi baguetter smurt med hvitløks- og persillesmør. Til slutt vender vi spaghetti og spinat i sausen. Et dryss finrevet ost er prikken over i-en, og så er maten klar til å nytes.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Løk
60 g
Calabresepesto
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Sennep, Soya)
30 g
Spinat
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 dl
Spart nudelvann
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Smør til brød
¼ ts
Salt til smør
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, ta smør ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.
Finhakk løk.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, cherrytomat, salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til myknet.
I mellomtiden, del baguett i to på langs.
Finhakk persille. Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, persille, smør og salt i en liten skål.
Legg baguette på et stekebrett med bakepapir. Smør på hvitløkssmør.
Stek i ovnen i 6-8 min, eller til ristet og sprø.
Tilsett hakkede tomater, calabresepesto, matfløte, pastavann, grønnsaksbuljong og Mamas Favoritt i pannen med grønnsaker. La putre i 1-2 min, eller til saus tykner.
Vend pasta og spinat i saus.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Fordel spaghetti i skåler.
Dryss over finrevet ost, og server med hvitløksbrød på siden.