HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kjøttdeig
topBanner
Vietnamesisk kjøttdeig

Vietnamesisk kjøttdeig

med hvitløkskokt ris og friske grønnsaker

Populær
Allergener:glutenSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

2 stk

Hvitløk

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

½ stk

Chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

2 ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier714 kcal
Energi (kj)2986 kj
Fett27.28 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater85.06 g
Sukker33.8 g
Protein34.26 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk] og kok opp. Legg logg på kjelen, senk til middels lav varme og småkok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Fjern frøene og finhakk chili. Skjær lime i båter. Riv ingefær og hvitløk fint. Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk] hvitløk, ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], soyasaus og olivenolje* [1 spsk | 2 spsk] i en skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

4

Skjær mango i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne strimler med en potetskreller. Skrell og riv agurk. Plukk mintblader og kast stilken. Finhakk mintblader og koriander (med stilk).

5

Fordel ris i dype tallerkener. Legg mango, gulrot, agurk, mint og koriander oppå, med kjøttdeigen på toppen.

6

Server salaten og krydre med salt* og pepper*. Bruk gjerne en skvett olivenolje* over.