Skip to main content
Pankopanert sei

Pankopanert sei

med ovnsbakte potetbåter og mangosalat

3.9
(150)

En herlig oppskrift på pankopanert sei med sprø potetbåter. Når potetene er i ovnen, har vi tid til å blande en spennende mangosalat som får sødme av mango, sprøhet av kål og syrlighet av sitron. Vi serverer panert fisk, potetbåter og grønnsaker med svart sesammajones.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Sesam
Egg
Sennep
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Sitrusfrukt

½ stk

Chili

½ stk

Mango

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder: Gluten, Hvete, Sesam, Egg, Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier691 kcal
Energi (kj)2892 kj
Fett27.3 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater78 g
Sukker17 g
Fiber9.2 g
Protein33.9 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium45.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag potetbåter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter.

Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i 25-30 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm terninger.

Paner fisk
3

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt. 

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en stor skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål.

Bland panko og salt [¼ ts | ½ ts] i en tredje skål.

Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek fisk
4

Når potetbåtene har 5 min igjen i ovnen, varm opp nok olivenolje til å dekke en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Vend forsiktig.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag mangosalat
5

I mellomtiden, bland en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett strimlet salat og mango og bland godt. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett potetbåter, mangosalat og panert sei på tallerkener.

Topp med chili (om ønskelig).

Server resterende limebåter og svart sesammajones på siden.