HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLaksekaker
topBanner
Laksekaker

Laksekaker

med ovnsbakte rotfrukter og timian

Tags:Barnevennlig
Allergener:glutenFiskEggSennepmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

½ pose

Bladpersille

1 stk

Sjalottløk

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

1 pose

Timian

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier714.675 kcal
Energi (kj)2990.2004 kj
Fett34.421 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater66.6115 g
Sukker13.1 g
Protein34.7347 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter og gulrøtter i 1 cm store biter (uskrellet). Plukk blader av timian [1-2 stilker | 3-4 stilker] og finhakk. Fordel poteter og gulrøtter på et stekebrett med bakepapir. Bland godt med en skvett olivenolje*, timian og en klype salt* og pepper*. Bak midt i ovnen i 20-25 min. Rør underveis. TIPS: Hold i toppen av timian og dra fingrene nedover stilken, så blir det lettere å plukke bladene.

2

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille [½ stk, 2P] (spar litt til pynt). Finhakk sjalottløk. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinent og finhakk fiskefilet. TIPS: Jo mindre bitene blir, jo bedre - dette hjeper laksen å binde seg til andre ingredienser.

3

Bland laks, panko, persille, sitronskall, majones, sjalottløk og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Form lakseblandingen til 2 jevne laksekaker per person, ca. 3-4 cm tykke. TIPS: Hvis laksekakene blir for tynne, blir det vanskelig å blande.

4

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett olje og laksekaker. Stek laksekaker i 2-3 min. Snu hver laksekake og tilsett en skvett olivenolje* til stekepannen. Stek på begge sider i 2-3 min per side???.

5

Bland rømme [½ boks, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål.

6

Fordel ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Topp med laksekaker og drypp over rømme og persille. Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.