Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksekaker

Laksekaker

med ovnsbakte rotfrukter og timian

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

½ pose

Bladpersille

1 stk

Sjalottløk

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Timian

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier647 kcal
Energi (kj)2707 kj
Fett34.2 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater54.5 g
Sukker11.9 g
Protein32.7 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter og gulrøtter i 1 cm store biter (uskrellet). Plukk blader av timian [1-2 stilker | 3-4 stilker] og finhakk. Fordel poteter og gulrøtter på et stekebrett med bakepapir. Bland godt med en skvett olivenolje*, timian og en klype salt* og pepper*. Bak midt i ovnen i 20-25 min. Rør underveis. TIPS: Hold i toppen av timian og dra fingrene nedover stilken, så blir det lettere å plukke bladene.

Skjær laks
2

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille [½ stk, 2P] (spar litt til pynt). Finhakk sjalottløk. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinent og finhakk fiskefilet. TIPS: Jo mindre bitene blir, jo bedre - dette hjeper laksen å binde seg til andre ingredienser.

Form laksekaker
3

Bland laks, panko, persille, sitronskall, majones, sjalottløk og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Form lakseblandingen til 2 jevne laksekaker per person, ca. 3-4 cm tykke. TIPS: Hvis laksekakene blir for tynne, blir det vanskelig å blande.

Stek laksekaker
4

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett olje og laksekaker. Stek laksekaker i 2-3 min. Snu hver laksekake og tilsett en skvett olivenolje* til stekepannen. Stek på begge sider i 2-3 min per side???.

Krydre rømme
5

Bland rømme [½ boks, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål.

Server
6

Fordel ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Topp med laksekaker og drypp over rømme og persille. Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image