
Laksekaker
med ovnsbakte rotfrukter og timian
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
½ pose
Bladpersille
1 stk
Sjalottløk
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Timian
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter og gulrøtter i 1 cm store biter (uskrellet). Plukk blader av timian [1-2 stilker | 3-4 stilker] og finhakk. Fordel poteter og gulrøtter på et stekebrett med bakepapir. Bland godt med en skvett olivenolje*, timian og en klype salt* og pepper*. Bak midt i ovnen i 20-25 min. Rør underveis. TIPS: Hold i toppen av timian og dra fingrene nedover stilken, så blir det lettere å plukke bladene.

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk persille [½ stk, 2P] (spar litt til pynt). Finhakk sjalottløk. Tørk laksefilet med kjøkkenpapir. Fjern skinent og finhakk fiskefilet. TIPS: Jo mindre bitene blir, jo bedre - dette hjeper laksen å binde seg til andre ingredienser.

Bland laks, panko, persille, sitronskall, majones, sjalottløk og en skvett sitronsaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Form lakseblandingen til 2 jevne laksekaker per person, ca. 3-4 cm tykke. TIPS: Hvis laksekakene blir for tynne, blir det vanskelig å blande.

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett olje og laksekaker. Stek laksekaker i 2-3 min. Snu hver laksekake og tilsett en skvett olivenolje* til stekepannen. Stek på begge sider i 2-3 min per side???.

Bland rømme [½ boks, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål.

Fordel ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Topp med laksekaker og drypp over rømme og persille. Server sitron på siden, og press en skvett sitronsaft over laksekakene.