HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCajunpanert Kylling
topBanner
Cajunpanert kylling

Cajunpanert kylling

med krydrede poteter og frisk tomatsalat

En god helg starter med en god fredagsmiddag, og denne oppskriften skuffer ikke! Her går vi "all in" med vårt favorittkrydder, Ay-Cajun-ba, og du kan allerede høre hvor godt det smaker. Cajunpanert kylling servert med krydrede og ovnsbakte poteter som du dypper i aioli, med en frisk tomatsalat med paprika og persille. Denne helgemiddagen er like god på en hverdag!

Tags:Proteinrik
Allergener:SulfitterglutenSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

500 g

Poteter

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

1 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

1 stk

Rød paprika

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 pose

Bladpersille

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier703 kcal
Energi (kj)2943 kj
Fett25.83 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater71.47 g
Sukker15.5 g
Protein46.59 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med Mamas Favoritt og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek øverst i ovnen i 25-30 min. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass til alle potetene, så blir de jevnt stekt.

2

Finhakk tomat og persille. Fjern frøene og finhakk paprika. Finhakk eller press hvitløk.

3

Legg kyllingbryst mellom to ark med bakepapir. Bank kyllingen med en stekepanne eller en kjevle til den er ca. 2 cm tykk. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland hvitløk, Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en ny skål. Dypp kyllingen først i egg*, så i pankoblandingen, til dekket.

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og nok olivenolje* til å dekke bunnen. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Bland tomat, paprika og persille i en skål med balsamico, sukker* [1 ts | 2 ts]. Smak til med salt* og pepper*. 

6

Anrett kylling, tomatsalat og krydrede poteter på tallerkener. Server aioli på siden.