Skip to main content
Prosciuttosvøpt kyllingburger og pesto
Prosciuttosvøpt kyllingburger og pesto

Prosciuttosvøpt kyllingburger og pesto

med ostegratinert hasselbackpotet og rømme

Prøv en ny tolkning av den klassiske burgeren med vår Prosciuttosvøpt kyllingburger med pestodressing. Burgeren serveres i lune briochebrød med tomatskiver, og ostegratinerte hasselbackpoteter, en rask gulrotsalat og rømme som tilbehør.

Tags:
Comfort Food
Rask
Allergener:
Egg
Senf
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Poteter

4 g

Mamas Favoritt

40 g

Aioli

30 g

Grønn pesto

75 ml

Rømme

20 g

Finrevet ost

40 g

Ruccola

1 stk

Gulrot, Julienne

½ stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Briochebrød

50 g

Prosciutto

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1006 kcal
Energi (kj)4211 kj
Fett45.1 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater89.3 g
Sukker15.1 g
Fiber6.4 g
Protein57.7 g

Framgangsmåte

Lag hasselbackpotet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Legg et par poteter mellom skaftet på to tresleiver på et skjærebrett. Skjær tynne snitt, men ikke helt igjennom. Repeter med resterende poteter.

Legg over på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, topp med finrevet ost og krydre med salt og en klype pepper.  

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered kylling
2

Legg kylling mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer eller kjevle til den har en jevn tykkelse på 2 cm.

Krydre med Mamas Favoritt, salt og en klype pepper.

Surr prosciutto rundt kylling i et tynt og jevnt lag.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland saus
4

Bland pesto og aioli i en liten skål.

Skjær tomat i tynne skiver.

Bland salat
5

Del briochebrød på midten og legg dem direkte på en rist i ovne, og varm i 3-4 min.

I mellomtiden, bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Smør brød med pestodressing og fyll med kylling og tomat.

Anrett potet i skåler, og server med rømme og salat ved siden av.