
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Prosciutto
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
275 g
Blomkål
2 stk
Tomat
1 stk
Basilikum
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
4 g
Buljong
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)
4 g
Hvitløksflørt
2 g
Grovmalt pepper
½ ts
Salt (steg 4)

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp saltet vann i en stor kjele. Legg prosciuttobiter hver for seg i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 min, eller til sprø. Sett til side for avkjøling.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Skjær blomkål i 1 cm små biter. Når spaghettien har ca. 3 min igjen, tilsett blomkål og kok til mør. Spar noe av pastavannet [2 dl | 4 dl], hell ut resten. Sett til side. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr gjennomkokt pasta, men med litt tyggemotstand i midten.

Skjær tomat i 2 cm båter. Plukk og riv basilikumblad.

Tilsett matfløte [½ pk, 2P], kyllingbuljong [½ pk, 2P] og pastavann [1 dl | 2 dl] til pannen med spaghetti og blomkål. Varm opp på middels varme og rør gradvis inn finrevet ost. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og halvparten av grovmalt pepper. Kok til sausen tykner, 1-2 min. Tilsett mer pastavann om spaghettien ser tørr ut.

Rett før servering, bland tomat, basilikum, balsamico og en klype salt og grovmalt pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje.

Anrett spaghetti på tallerkener. Pynt med resterende finrevet ost og enda en klype grovmalt pepper. Topp med prosciutto. Servér tomatsalat på siden og strø over solsikkefrø [½ pk, 2P].