Skip to main content
Cacio e pepe spaghetti

Cacio e pepe spaghetti

with crispy prosciutto and tomato basil salad

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Prosciutto

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

275 g

Blomkål

2 stk

Tomat

1 stk

Basilikum

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

4 g

Buljong

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)

4 g

Hvitløksflørt

2 g

Grovmalt pepper

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier704 kcal
Energi (kj)2944 kj
Fett27.2 g
Mettet fett13.9 g
Karbohydrater77.4 g
Sukker12.8 g
Fiber7.2 g
Protein33.1 g
Natrium393 mg
Calcium9 mg
Iron0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek prosciutto
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp saltet vann i en stor kjele. Legg prosciuttobiter hver for seg i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 min, eller til sprø. Sett til side for avkjøling.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Skjær blomkål i 1 cm små biter. Når spaghettien har ca. 3 min igjen, tilsett blomkål og kok til mør. Spar noe av pastavannet [2 dl | 4 dl], hell ut resten. Sett til side. TIPS: Pastavannet bør være like salt som sjøvann. TIPS: ‘Al dente’ betyr gjennomkokt pasta, men med litt tyggemotstand i midten. 

Forbered råvarer
3

Skjær tomat i 2 cm båter. Plukk og riv basilikumblad.

Lag saus
4

Tilsett matfløte [½ pk, 2P], kyllingbuljong [½ pk, 2P] og pastavann [1 dl | 2 dl] til pannen med spaghetti og blomkål. Varm opp på middels varme og rør gradvis inn finrevet ost. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og halvparten av grovmalt pepper. Kok til sausen tykner, 1-2 min. Tilsett mer pastavann om spaghettien ser tørr ut.

Lag tomatsalat
5

Rett før servering, bland tomat, basilikum, balsamico og en klype salt og grovmalt pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje.

Servér
6

Anrett spaghetti på tallerkener. Pynt med resterende finrevet ost og enda en klype grovmalt pepper. Topp med prosciutto. Servér tomatsalat på siden og strø over solsikkefrø [½ pk, 2P].

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image