Unn deg et luksusmåltid med denne biffmiddagen, servert med persillepoteter, ovnsbakt pastinakk, stekt broccolini og en herlig sennepssaus med fersk estragon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Storfe mørbrad
2 stk
Pastinakk
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
1 stk
Bladpersille
1 stk
Estragon
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
400 g
Småpoteter
150 g
Brokkolini
½ stk
Sjalottløk
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til rotgrønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Olje til saus
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til poteter
Ta kjøttet ut av kjøleskapet så det blir romtemperert og krydre med salt.
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skrell og skjær pastinakk i 1 cm tynne staver.
Legg pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.
I mellomtiden, halver sitron.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
Varm opp en skvett olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkolini og stek i 5-7 min, eller til myknet. Krydre med salt og en klype pepper.
Ta stekepannen av varmen og press over en skvett sitronsaft.
Legg brokkolini over på en tallerken og hold varm.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.
Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Grovhakk estragon og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk sjalottløk.
Bland estragon, hvitløk, sennep, sjalottløk, olivenolje, salt og pepper i en liten skål.
Vend ferdigkokt potet med persille og smør rett før servering.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett potet, kjøtt og grønnsaker på tallerkener.
Øs sennepssaus over kjøttet.