Appelsinglasert luksuslaks og remulade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appelsinglasert luksuslaks og remulade

Appelsinglasert luksuslaks og remulade

med dill, grønne bønner og persillepotet

Allergener:
Fisk
•Nøtter
•Egg
•Sennep

Les etiketten pĂ¥ produktet for Ă¥ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ă¥ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivĂ¥Enkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

1 stk

Appelsin

1 pose

Dill

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

150 g

Remulade

(Inneholder Egg, Sennep)

400 g

SmĂ¥poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

2 ss

Smør til glaze

1 ts

Sukker til glaze

2 ss

Vann til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier688 kcal
Energi (kj)2877 kj
Fett37.7 g
Mettet fett13.5 g
Karbohydrater74 g
Sukker28.8 g
Protein11.4 g
Natrium0 mg

FramgangsmĂ¥te

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.

Sett til side under lokk.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Skrell og skjær pastinakk i 1 cm tynne staver.

Grovhakk persille og dill.

Halver appelsin og spar to skiver til garnering.

Vend potet med halvparten av persillen og smør før serveing.

Ovnsbak rotfrukter
3

Legg gulrot og pastinakk pĂ¥ et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myke.

Garner med resterende persille før servering.

Ovnsbak fisk
4

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Legg laks med skinnsiden ned pĂ¥ et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstelt.

Smelt smør i en mellomstor kjele pĂ¥ middels varme.

Tilsett en stor skvett appelsinsaft, vann, sukker og en klype salt og pepper. La smĂ¥koke i 1-2 min, eller til noe tyknet.

TIPS: Laksen er ferdig nĂ¥r kjøttet er matt i midten.

Stek grønne bønner
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne pĂ¥ middels høy varme.

Skjær endene av grønne bønner.

Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.

Grovhakk mandler og bland med grønne bønner.

TIPS: Tilsett en skvett vann for Ă¥ fremskynde tilberedningen.

Server
6

Anrett laks pĂ¥ en stor tallerken. Topp med resterende olje fra stekebrettet og appelsinglaze.

Garner med dill og appelsinskiver.

Server med potet, grønne bønner, remulade og ovnsbakte rotfrukter i separate skĂ¥ler ved siden av.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image