Les etiketten pĂ¥ produktet for Ă¥ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ă¥ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Appelsin
1 pose
Dill
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
150 g
Remulade
(Inneholder Egg, Sennep)
400 g
SmĂ¥poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 pose
Bladpersille
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
2 ss
Smør til glaze
1 ts
Sukker til glaze
2 ss
Vann til glaze
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og krydre potet med en klype salt og pepper.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skrell og skjær pastinakk i 1 cm tynne staver.
Grovhakk persille og dill.
Halver appelsin og spar to skiver til garnering.
Vend potet med halvparten av persillen og smør før serveing.
Legg gulrot og pastinakk pĂ¥ et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til myke.
Garner med resterende persille før servering.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Legg laks med skinnsiden ned pĂ¥ et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstelt.
Smelt smør i en mellomstor kjele pĂ¥ middels varme.
Tilsett en stor skvett appelsinsaft, vann, sukker og en klype salt og pepper. La smĂ¥koke i 1-2 min, eller til noe tyknet.
TIPS: Laksen er ferdig nĂ¥r kjøttet er matt i midten.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne pĂ¥ middels høy varme.
Skjær endene av grønne bønner.
Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myke.
Grovhakk mandler og bland med grønne bønner.
TIPS: Tilsett en skvett vann for Ă¥ fremskynde tilberedningen.
Anrett laks pĂ¥ en stor tallerken. Topp med resterende olje fra stekebrettet og appelsinglaze.
Garner med dill og appelsinskiver.
Server med potet, grønne bønner, remulade og ovnsbakte rotfrukter i separate skĂ¥ler ved siden av.