Typer av retter

Slik lykkes du med en smakfull pizza

Rund eller firkantet? Amerikansk eller Italiensk? Margherita eller Capricciosa? Vi snakker selvfølgelig om pizza. Og pizza kan være så mangt, og nytes på så mange måter. Det kan serveres til fotballkampen, familiekvelden eller eksempelvis i barnebursdagen.

Utforsk våre pizzaoppskrifter og lær hvordan du enkelt kan få en lekker og vellaget pizza

5 steg til den perfekte pizza

Ingenting slår hjemmelaget pizza!
Nordmenn er noen av de som spiser mest frossenpizza i hele verden. Likevel er den pizzaen du lager selv som blir best. En hjemmelaget pizza er også superenkel å tilpasse dem som skal spise den. Liker kun halvparten av familien ananas? Så del pizzaen opp i to, og tilpass den så alle kan nyte sin favoritt-sammensetning av pizzafyll.
Har du alltid hatt lyst til å lære hvordan du kan lage en pizza som virkelig faller i smak ? Ved å følge våre 5 enkle steg, vil du få en fantastisk pizza med sprø bunn, velsmakende pizzasaus, gyllenstekt ost, herlig pizzafyll og en dressing som topper det hele.

1. En sprø pizzabunn

En god pizzabunn er forutsetningen for en god pizza. Pizzadeiger blir laget på uendelig mange måter rundt om i verden, med hundrevis av forskjellige teknikker og sammensetninger av råvarer.
Uansett! En pizzabunn er overraskende lett å lage. Du kommer langt med litt gjær, mel, vann og salt. Et godt tips er å bruke mindre gjær dersom du ønsker en mer elastisk og smidig deig. Da får du også den aller beste pizzabunnen.

2. En magisk pizzasaus

En ting som ofte blir oversett når det kommer til pizza, er sausen som ligger mellom bunnen og toppingen. Men husk at eksperimentering med pizzasausen er en god måte å finne nye og vidunderlig smakskombinasjoner.
Pizza med hvit saus, altså en hvit pizza, eller pizza bianca på originalspråket, kommer faktisk på andreplass over hva nordmenn søker etter når det gjelder pizza.
Er du ikke så begeistret for creme fraiche, kan pestosaus være en annen spennende variant.Og ellers kan man jo sjelden trå feil med den klassiske røde tomatsausen.

3. Osten som smelter

Ost er en essensiell del av pizzaen for mange. Velger du riktig ost, kan du ta smaksopplevelsen til nye høyder. Valgene er mange når det kommer til ost, men den klassiske mozzarella slår sjelden feil.
Har du lyst til å eksperimentere og prøve noe nytt, kan mascarpone eller geitost bidra til en spennende og lekker pizza.
Faste hvitoster som parmesan og nøkkelost, har som regel god smelteevne og er derfor utmerket til pizza. Er du en osteelsker, kan du prøve Quattro Formaggi - en pizza med fire oster.

4. Toppingen som topper

Toppingen er hvor du virkelig kan sette sammen en personlig pizza. Men husk at “less is more”, så hold deg til to-tre gode smaker, og la disse spille hovedrollene. På denne måten samspiller smakene i stedet for å overkjøre hverandre.
Er du lei av pepperoni og skinke på pizzaen? Prøv ut nye toppingkombinasjoner som potet med geitost og serranoskinke. Eller ta i bruk resten fra kjøleskapet.
Kanskje du har noe tacorester fra i går?

5. Dressing som fenger

Prikken over i-en for en vellaget pizza, er dressingen.En lekker og kremete dipp er også perfekte å dyppe den sprø pizzaskorpen i.
For det lille ekstra, kan du gå for en enkel rømmedressing, eller spice dressingen opp med litt hvitløk og få en digg hvitløksdressing.
Og når vi er inne på spice - en spicy marinara dip er det perfekt å kombinere en knasende skorpe med.

Prøv en ny pizzaoppskrift med HelloFresh

Finn dine nye pizzafavoritter

Trenger du mer inspirasjon til hvordan du komponerer en pizza og finner din nye favoritt? Oppdag nye oppskrifter du kan teste i HelloFresh sitt store univers av matoppskrifter.Enkelt å følge, og lett å forberede.
Og husk at en pizza aldri blir bedre enn råvarer du bruker. Så gjør som HelloFresh: Bruke lokale og ferske råvarer i sesong. Med en matkasse fra HelloFresh får du matvarer som er ASC/MSC eller GLOBAL G.A.P-sertifisert, og frukt og grønt i klasse 1. Slik får du alltid det beste for både smak og miljø.

Halvparten av alle nordmenn foretrekker pizza til fotballkamper

Gled deg til middag hver dag!

+5

Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr