Våre matkasserHjelpGavekort
HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallJulemiddag

Gjenoppfinn
årets julemiddag

Det er få ting som slår sprø ribbe med surkål og poteter,
eller saftig pinnekjøtt, på julaften.
Men hva med å utforske nye smaksnyanser for å gjøre
julemiddagen enda bedre? Kom i julestemning sammen med oss.
Det er få ting som slår sprø ribbe med surkål og poteter,
eller saftig pinnekjøtt, på julaften.
Men hva med å utforske nye smaksnyanser for å gjøre
julemiddagen enda bedre? Kom i julestemning sammen med oss.

Den tradisjonelle norske julemiddagen

For mange av oss er julemiddagen på julaften den lysende stjernen som vi ser frem til – og forbereder oss til – gjennom hele desember. Når det kommer til julemiddagen er det mange tradisjoner i spill, og i mange norske familier er det flere enn én julefavoritt som settes på bordet.

Med rike juletradisjoner fra forskjellige deler av landet, er det ofte nye oppskrifter som skal læres når familier slås sammen, og vi ønsker å gi alle hjemmekokker de aller beste forutsetningene for å lage den perfekte julemiddagen. Derfor ønsker vi å inspirere deg med spennende ideer rundt de klassiske, tradisjonsrike rettene, som gjør julen til det vi alle gleder oss til - å kunne samles rundt bordet med de vi er aller mest glade i.
highlighted-content-image
<h2>Nye ideer til julemiddagen</h2>

Nye ideer til julemiddagen

Når du har spist den samme julemiddagen hele livet, kan det være fint med noen små triks som kan ta de klassiske rettene til et nytt nivå. Men det kan være en utfordring å overtale deler av familien til å utfordre tradisjonen med nye, eller vegetariske juleoppskrifter. Derimot behøver ikke det at du tilfører noe nytt til julemiddagen å bety at du fratar favorittene noe.

Hvis du vil glede både skeptikerne og de som er litt mer eventyrlystne, kan du enkelt lage en helt klassisk julemiddag - lett krydret med nye innspill. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan forvandle julemiddagen. Hva med sprø hasselbackpoteter i stedet for tradisjonelle, kokte poteter? Eller en brun saus som har fått litt ekstra kjærlighet? Eventuelt en deilig vegetarisk nøttestek eller riskrem med bringebærsaus som har fått en ny vri? Det er bare å begynne å eksperimentere.
<h2>3 tips til årets alternative julemiddag</h2>

3 tips til årets alternative julemiddag

Hvem sier at alt skal være som julen i fjor? Ønsker du å fornye årets julemat med alternativer og sunnere retter til julebordet eller julaften? Her gir vi deg tre tips som kan hjelpe deg med å forvandle årets julemiddag til en moderne variant. Og fortvil ikke, alternativene kan gjerne serveres side om side med de klassiske valgene som rødkål, kokte poteter, medisterkaker og ribba.


  1. Server en salat til julemiddagen
    Litt grønt til julemiddagen kan vi alle trenge. Prøv en rødkålssalat, bestående av rødkål, purre, persille, granateple og eventuelt noen appelsinskiver. Sunt, godt, og i tråd med julens smaker.
  2. Hent inspirasjon fra asiatiske retter
    Piff opp julemiddagen med asiatiske smaker. Retter som bao buns eller banh mi kan enkelt inkorporeres i julemiddagen ved å serveres med ribbe. Samtidig er de et godt tilskudd til julematen, da de bidrar til at mere grønt kommer på bordet.
  3. Avslutt middagen med en søt sitrussalat
    Hva sier mer jul enn klementiner? En sitrussalat er en søt dessert med både klementiner, appelsiner og julekrydder. Legg til litt sukker, hvit sjokolade og litt krokan eller noen pistasjnøtter, og voilà - du har en deilig, lett og frisk dessert.
<h2>Oppdag vegetariske juleoppskrifter</h2>

Oppdag vegetariske juleoppskrifter

Hvordan lager man egentlig den beste julemiddagen når man er vegetar? Julematen er som oftest sentrert rundt kjøtt, der ribbe, pinnekjøtt, julepølse og medisterkaker ofte spiller hovedrollen. Men mange av de klassiske favorittene kan forvandles til vegetariske versjoner, sånn at du kan nyte alt det gode tilbehøret - men fortsatt holde julemiddagen din helt vegetarisk.

Bytt ut farmors kjøttkaker med en vegetarisk utgave eller server en nydelig nøttestek som alternativ til ribbe. Med litt ekstra kjærlighet og riktig krydder kan nemlig en vegetarisk versjon av julematen smake like klassisk som ribbe med surkål - eller enda bedre. Ikke bli overrasket hvis de som spiser kjøtt også vil prøve nøttestek i lefse med surkål og tyttebærsyltetøy.
<h2>Lei av julemat? Få en matkasse fra HelloFresh</h2>

Lei av julemat? Få en matkasse fra HelloFresh

Føler du at du allerede har spist nok julemat i år? Selv om julemiddagen er en favoritt for de aller fleste, er det også skikkelig deilig å få et lite avbrekk og mer nyanserte smaksopplevelser. Og vi er her for å gi deg nettopp det, og samtidig gjøre det enda lettere å kombinere matlaging med julehandel og andre forberedelser.

For de aller fleste er førjulstiden litt ekstra travel, så hvis du har behov for litt bedre tid i hverdagen eller et avbrekk fra julematen – så stiller vi opp. Bestill en matkasse fra HelloFresh og velg raske og enkle retter du kan lage på under 25 minutter, eller fyll matkassen med vegetariske fristelser. Med våre næringsrike og balanserte måltider får du den ekstra energien du trenger til juleforberedelsene, samt mer tid til det som virkelig betyr noe – å nyte juletiden med de du er glad i.
<h2>Mer juleglede, mindre matsvinn</h2>

Mer juleglede, mindre matsvinn

Julen varer helt til påske. Men kampen mot matsvinn fortsetter hele året. Så kjemp videre med en matkasse fra HelloFresh, hvor alt måles slik at ingenting går til spille. Slik kan du bidra til å bekjempe matsvinn – hver dag.

FAQ

Hva har man til julemiddagen?

Tradisjonelle julemiddager i Norge vil variere fra familie til familie, og noen familier kan også ha sine egne unike tradisjoner og spesialiteter. Noen av de mest populære julemiddagsrettene inkluderer: ribbe, lutefisk, pinnekjøtt, kålrotstappe, tyttebærsyltetøy, rakfisk, julepølse, medisterkake, rødkål, surkål, kokte poteter, multekrem og riskrem. Har du lyst til å gjenoppfinne årets julemiddag kan du få flere tips til dette her hos HelloFresh.

Hva er en juletallerken?

En tradisjonell juletallerken serves som regel med et stykke ribbe, en medisterkake, en julepølse, saus, poteter, tyttebærsyltetøy, rødkål og/eller surkål. Noen lager også juletallerken med pinnekjøtt, og dertil serves gjerne vossakorv, kålrotstappe og poteter.

Raske og enkle middagsideer for hverdagen

Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter.
Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter.