Logg inn
HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallJulemiddag

Julemiddag

Det er få ting som slår sprø ribbe med surkål og poteter, eller saftig pinnekjøtt, på julaften. Men hva med å utforske nye smaksnyanser for å gjøre julemiddagen enda bedre? Kom i julestemning sammen med oss.

Det er få ting som slår sprø ribbe med surkål og poteter, eller saftig pinnekjøtt, på julaften. Men hva med å utforske nye smaksnyanser for å gjøre julemiddagen enda bedre? Kom i julestemning sammen med oss.

Opptil 1099kr i rabatt

Den norske julemiddagen

Når det kommer til julemiddagen er det tradisjoner som gjelder, og i mange norske familier er det mer enn en julefavoritt som settes på bordet. Med rike juletradisjoner fra forskjellige deler av landet, er det ofte nye oppskrifter som skal læres når familier slås sammen, og vi ønsker å gi alle hjemmekokker de aller beste forutsetningene for å lage den perfekte julemiddagen! Derfor får du spennende juleoppskrifter og klassiske tradisjonsrike retter som gjør julen til det vi alle gleder oss til - å kunne samles rundt bordet med de vi er aller mest glade i.
Hvordan blir svoren på ribba ekstra sprø? Hvordan lager du det beste pinnekjøttet? Hva er hemmeligheten bak den perfekte sausen? Hvis du ser etter svaret på disse spørsmålene, så les videre her!

Nye ideer til julemiddagen

Når man har spist den samme julemiddagen hele livet, kan det være fint med noen små triks som kan ta de klassiske rettene til et nytt nivå. Men det kan være en utfordring å overtale den eldre generasjonen til å utfordre tradisjonen med nye, eller vegetariske juleoppskrifter - men det at man tilfører noe nytt, behøver ikke å bety at man fratar favorittene noe. Hvis du vil glede både skeptikerne og de som er litt mer eventyrlystne, kan du enkelt lage en helt klassisk julemiddag - lett kryderet med nye innspill. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan forvandle julemiddagen. Hva med sprø hassebackpoteter, en brun saus som har fått litt ekstra kjærlighet, en deilig vegetarisk nøttestek eller riskrem med bringebærsaus med en ny vri. Det er bare å begynne å eksperimentere!

Vegetariske juleoppskrifter

Hvordan lager man egentlig den beste julemiddagen når man er vegetar? Julematen er som oftest sentrert rundt kjøtt, der ribbe, pinnekjøtt, julepølse og medisterkaker ofte spiller hovedrollen. Men mange av de klassiske favorittene kan forvandles til vegetariske versjoner, sånn at du kan nyte alt det gode tilbehøret - men holde julemiddagen din helt vegetarisk! Bytt ut farmors kjøttkaker med en vegetarisk utgave eller server en nydelig nøttestek som alternativ til ribbe. Med litt ekstra kjærlighet og riktig krydder kan nemlig en vegetarisk versjon av julematen smake like klassisk som ribbe med surkål - eller enda bedre! Ikke bli overrasket hvis de som spiser kjøtt også vil prøve nøttestek i lefse med surkål og tyttebærsyltetøy.

Lei av julemat?

Føler du at du allerede har spist nok julemat i år? Selv om julemat er en favoritt for de aller fleste, er det også skikkelig deilig å få et lite avbrekk og mer nyanserte smaksopplevelser. Og vi er her for å gi deg nettopp det, og samtidig gjøre det enda lettere å kombinere matlaging med julehandel og andre forberedelser!

Vi leverer alt du trenger for å lage enkle og gode midder som er sprengfulle av næring. Nyt fristende retter med fisk og grønnsaker, kalorismarte oppskrifter med under 650 kalorier, familiefavoritter, mettende proteiner fra planteriket og klassiske favoritter. Og på de ekstra travle dagene kan du velge de rakse og enkle oppskriftene som tar under 25 minutter å lage. Og du kan selvsagt alltid sette matkassen din på pause eller avslutte abonnementet ditt hvis du har mer lyst på bare julemat - vi har ingen bindingstid.

HelloFresh tilbyr dessverre ikke en julekasse

For de aller fleste er førjulstiden litt ekstra travel, så hvis du har behov for litt bedre tid i hverdagen eller et avbrekk fra julematen – så stiller vi opp! Velg raske og enkle retter du kan lage på under 25 minutter, eller fyll kassen med vegetariske fristelser og næringsrike og balanserte måltider som gir deg ekstra energi til juleforberedelsene og mer tid til det som virkelig betyr noe – å nyte juletiden med de du er glad i.

Hvis du har lyst til å prøve HelloFresh, kan du som ny kunde få opptil 1099 kr rabatt akkurat nå.