HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallMatsvinn

Nordmenn ønsker å bekjempe matsvinn

Måltidsrester, planlagte innkjøp og et ekstra øye med holdbarhet. Nordmenn vet hvordan de skal håndtere kampen mot matsvinn. Men hvor godt gjør vi det egentlig i forhold til nabolandene? Hva synes vi er vanskeligst? Og hvordan tror vi at vi kan bli enda bedre? Les videre når HelloFresh setter fokus på matsvinn i Norge – eller mangelen på det.
Måltidsrester, planlagte innkjøp og et ekstra øye med holdbarhet. Nordmenn vet hvordan de skal håndtere kampen mot matsvinn. Men hvor godt gjør vi det egentlig i forhold til nabolandene? Hva synes vi er vanskeligst? Og hvordan tror vi at vi kan bli enda bedre? Les videre når HelloFresh setter fokus på matsvinn i Norge – eller mangelen på det.

Reduksjon i matsvinn

Ifølge regjeringen kaster nordmenn over 450 000 tonn mat om året. Det høres kanskje mye ut, men det er allerede et tall som er redusert med ti prosent fra 2015. Det viser hovedrapporten fra 2020, som omhandler bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, som myndighetene og matbransjen inngikk i 2017. Målet er å redusere matsvinn i Norge med 50 prosent innen 2030.

Bransjeavtalen skal bidra til å redusere de miljømessige konsekvensene knyttet til matproduksjon og konsum i Norge. Norge håper med dette å gå foran i kampen mot matsvinn og være et foregangsland. I denne artikkelen kan lese mere om hvordan vi bekjemper matsvinn og hvorfor vi gjør det. Og hvem vet – kanskje kan du bli inspirert til å ta kampen mot matsvinn til nye høyder.
highlighted-content-image

Kampen mot matsvinn i Skandinavia

<h3>Nordmenn ønsker å redusere matsvinn</h3>

Nordmenn ønsker å redusere matsvinn

<h3>Hvem er verstingen i Skandinavia når det kommer til matsvinn?</h3>

Hvem er verstingen i Skandinavia når det kommer til matsvinn?

Hva og hvorfor kaster vi mat?

Det kan være mange årsaker til at mat havner i søpla, men det er selvfølgelig ting vi kan gjøre selv for å redusere svinnet. I vår undersøkelse har vi tatt en kikk på to viktige punkter når det kommer til matsvinn; hvorfor kaster vi mat, og hvilke matvarer kaster vi?
<h3>Glemsel og dårlig planlegging, eller dårlig kvalitet?</h3>

Glemsel og dårlig planlegging, eller dårlig kvalitet?

<h3>Men hvilke matvarer kaster vi mest av?</h3>

Men hvilke matvarer kaster vi mest av?

3 gode råd til hvordan du kan redusere matsvinn

FAQ

Hvorfor er det viktig å unngå matsvinn?

Det er flere viktig grunner til at matsvinn bør unngås, blant annet for en rekke økonomiske, miljømessige og sosiale årsaker. Matsvinn er en av de største bidragsyterne til avfall, og når matavfall havner på deponi, kan det frigjøre metan – en farlig klimagass. Les mere om matsvinn og få gode råd til hvordan du kan redusere matsvinnet ditt her hos HelloFresh.

Hva skjer med matsvinn?

Når vi kaster mat, går det som regel enten til kompostering, energigjenvinning eller til biogassanlegg. Dersom matsvinnet blir levert til gjenvinning kan det gjenvinnes til både biogass og biogjødsel. Selv om det er bra at maten blir gjenvunnet, er ikke matsvinn generelt godt for klimaet, da det fortsatt er med på å skape skadelige klimagasser.

Nordmenn ønsker å bekjempe matsvinn

Måltidsrester, planlagte innkjøp og et ekstra øye med holdbarhet. Nordmenn vet hvordan de skal håndtere kampen mot matsvinn. Men hvor godt gjør vi det egentlig i forhold til nabolandene? Hva synes vi er vanskeligst? Og hvordan tror vi at vi kan bli enda bedre? Les videre når HelloFresh setter fokus på matsvinn i Norge – eller mangelen på det.
Måltidsrester, planlagte innkjøp og et ekstra øye med holdbarhet. Nordmenn vet hvordan de skal håndtere kampen mot matsvinn. Men hvor godt gjør vi det egentlig i forhold til nabolandene? Hva synes vi er vanskeligst? Og hvordan tror vi at vi kan bli enda bedre? Les videre når HelloFresh setter fokus på matsvinn i Norge – eller mangelen på det.