HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallAarets Foerste Grilldag

Grillsesongen er i gang: Slik lykkes du med årets første grilldag

Kan du lukte det? Årets første grilldag står for tur, hvilket betyr at grillsesongen endelig er i gang og at sommeren er på vei. Med solen som skinner og varmen som sprer seg, er det få ting som slår en herlig grillmiddag utendørs. Så hva venter du på? Gjør deg klar til å feire årets første grilldag med HelloFresh.
Kan du lukte det? Årets første grilldag står for tur, hvilket betyr at grillsesongen endelig er i gang og at sommeren er på vei. Med solen som skinner og varmen som sprer seg, er det få ting som slår en herlig grillmiddag utendørs. Så hva venter du på? Gjør deg klar til å feire årets første grilldag med HelloFresh.
<h2>Velkommen til grillsesongen! Skap sommerstemning med deilige grillretter</h2>

Velkommen til grillsesongen! Skap sommerstemning med deilige grillretter

Enten du foretrekker saftige biffer, grillspyd med deilige grønnsaker eller smaksrike marinader, er grillmat en populær favoritt blant mange nordmenn. For å sikre en vellykket grilldag, er det imidlertid viktig å ha noen triks i ermet for å mestre grillen som en proff. Derfor gir vi deg her noen tips og triks for hvordan du kan lykkes med årets første grilldag, og sørger for at både du og gjestene dine får en minnerik opplevelse.
<h2>Hva er egentlig årets første grilldag, og når markeres dagen?</h2>

Hva er egentlig årets første grilldag, og når markeres dagen?

Følge tradisjonen faller årets første grilldag på den andre lørdagen i mai hvert år. På dette tidspunktet har det normalt blitt litt varme i lufta, og mange begynner å tenke på å grille utendørs igjen etter vinteren.

Årets første grilldag markeres derfor ved å være en dag hvor mange ser frem til å komme seg utendørs og grille sammen med venner og familie. Derfor er ikke dagen bare en mulighet til å nyte deilige grillretter, men også mulighet for å tilbringe tid med kjære og skape gode minner sammen.
<h2>Varm opp til både årets første grilldag og 17. mai 🇳🇴</h2>

Varm opp til både årets første grilldag og 17. mai 🇳🇴

Årets første grilldag er ikke bare en flott anledning til å markere starten på grillsesongen – det er også en god anledning for å forberede seg til 17. mai! Når du først har grillen varm, kan du like gjerne teste noen ekstra retter som passer til nasjonaldagen.

Hvorfor ikke prøve å grille noen deilige pølser, hamburgere eller koteletter, og servere dem med de tradisjonelle tilbehørene som potetsalat og grønnsaksalat? Du kan også prøve deg på noen mer spennende og nyskapende retter som grillspyd med svin og ananas, eller grillet laks med urter og sitron. Det er tross alt ingen grenser for hva man kan grille, og det er bare fantasien som setter begrensninger.

Tips for å mestre grillen som en proff

Enten du er en erfaren grillmester eller en nybegynner, kan det alltid være nyttig å ha noen gode grilltips og triks på lager for å mestre grillen som en proff. Årets første grilldag er en flott anledning til å friske opp grillferdighetene og forberede seg til en hel sommer med grilling og god mat. Så hva bør du tenke på før man går i gang med å grille?

<h3>Slik får du grillen klar til å grille igjen</h3>

Slik får du grillen klar til å grille igjen

Det er på tide å vekke grillen fra vinterdvalen og gjøre den klar for en ny sesong med deilige grillretter. Først og fremst bør grillen få en skikkelig rengjøring for å fjerne gamle matrester, smuss og støv som har samlet seg siden sist.

For å få grillen til å bli i tipp-topp-stand, er en grillbørste er et nyttig verktøy, som enkelt lar deg skrubbe grillristen ren. Husk at det er lettere å rengjøre en varm grillrist, så tenn grillen og la den bli god og varm før du går i gang med børsten. Dette gir deg også muligheten til å sjekke at gassbeholdningen er tilstrekkelig og at grillen fungerer som den skal. Du vil jo ikke risikere å gå tom for gass midt i årets første grillmåltid!
<h3>Fra grønnsaker til kjøtt: Variert og smakfull grillmat på årets første grilldag</h3>

Fra grønnsaker til kjøtt: Variert og smakfull grillmat på årets første grilldag

Når man tenker på grilling, er det ofte kjøtt som først kommer i tankene. Men det betyr ikke at grilling kun er forbeholdt kjøttelskere – det finnes mange muligheter for å grille grønnsaker og andre vegetariske alternativer også. For å lage en skikkelig smakfull grillmiddag, kan det være lurt å inkludere en variasjon av ulike ingredienser.

En av våre favoritter er å grille maiskolber – det gir en herlig, søt smak som passer godt sammen med salt smak fra krydder og smør. En annen god idé er å grille grønnsaker som squash, aubergine eller paprika. Disse kan enkelt skjæres i skiver og pensles med olje og krydder før man legger dem på grillen. Frukt blir også overraskende digg som dessert etter et par minutter på grillen, og skal slett ikke undervurderes.

Raske og enkle middagsideer for hverdagen

Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter (basert på 2 personer).
Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter (basert på 2 personer).