HelloFresh Logo

Nye norske mattrender: Søkedata avslører skiftende smak

Nye norske mattrender: Søkedata avslører skiftende smak

Er nordmenn virkelig i ferd med å omfavne det vegetariske kjøkkenet, eller er det bare en forbigående kuriositet? Kan populariteten til matkasser endre måten vi lager mat på? Søkedata gir overraskende svar på hvordan matpreferansene våre utvikler seg.
Er nordmenn virkelig i ferd med å omfavne det vegetariske kjøkkenet, eller er det bare en forbigående kuriositet? Kan populariteten til matkasser endre måten vi lager mat på? Søkedata gir overraskende svar på hvordan matpreferansene våre utvikler seg.

Kjøtt- kontra vegetarretter: Ser vi en endring i norske spisevaner?

Voksende interesse for vegetarmat rundt om i Norge

Verden rundt bordet: Norges mest populære kjøkken

Matkasser – en trend som er kommet for å bli

Matkasser – en trend som er kommet for å bli

I en travel hverdag velger stadig flere nordmenn å forenkle matlagingen ved å abonnere på matkasser. Denne trenden, som tok av for noen år siden, har bevist at den er mer enn bare en midlertidig mote. Søkedata viser en vedvarende høy interesse for matkasser, noe som indikerer at dette er en trend som er kommet for å bli.

De mange fordelene med matkasser – som deres enestående grad av bekvemmelighet, den medfulgte tidsbesparelsen og muligheten for tilpasninger til ulike kostholdspreferanser, kombinert med muligheten for å utforske nye kulinariske opplevelser – har gjort at dette er trend som er ikke bare er i ferd med å bli et fast inventar i mange norsk hjem, men som allerede nå er en del av hverdagen til mange husstander landet over.

Har du enda ikke hoppet på bølgen med matkasser, kan du gjøre det i dag her hos HelloFresh. Vi tilbyr skreddersydde matkasser som leveres rett hjem til deg på den dagen du ønsker. Du kan velge fra over 28 ukemenyer og markedsvarer hver uke, med et bredt utvalg av kjøtt, fisk og sesongens råvarer. Våre matkasser er praktiske, og gir deg muligheten til å lage digge, restaurantverdige måltider hjemme hos deg selv.
«Fredagstacoen»: Norges ukentlige kulinariske kjærlighetsaffære

«Fredagstacoen»: Norges ukentlige kulinariske kjærlighetsaffære

Taco har blitt en integrert del av norske spisevaner, spesielt populær på fredager, og har skapt en unik kulturell tradisjon kjent som «fredagstacoen». I vår rapport, «Norge til bords», kommer taco også inn på en stolt andreplass, rett etter pizza, på spørsmålet om "Hvilke av følgende retter er blant dine favoritter?". Dette understreker tacoens faste plass i hjertene til det norske folk, ikke minst som en ukentlige tradisjon. Og denne tradisjonen har ikke bare festet seg i Norge, men også funnet fotfeste i nabolandet Sverige. Likevel står Norge i spissen med det høyeste antallet tacosøk per innbygger i Skandinavia.

En analyse av søk etter taco på globalt plan viser attpåtil at Norge havner på en forrykende fjerdeplass i verden, når det gjelder antall søk per innbygger. Dette understreker nordmenns ekstraordinære kjærlighet for denne meksikanske retten. Interessen for taco spenner over hele landet, og populariteten kan delvis forklares med dens tilpasningsdyktighet og sosiale natur. Denne retten inviterer til kreativitet i kjøkkenet, hvor hver person kan tilpasse sin taco etter egne preferanser, noe som gjør måltidet til en interaktiv og samlende opplevelse. «Fredagstacoen» er nemlig blitt til mer enn bare et måltid; det er en ukentlig begivenhet som bringer familier og venner sammen. Det er et fenomen som viser hvordan en global rett kan tilpasses og bli en del av det nasjonale kjøkkenet, og samtidig være et symbol på matens kraft til å forene mennesker. Taco i Norge er nemlig et bevis på matens rolle ikke bare som næring, men også som en kilde til samhold og glede.
Søkedata i denne artikkelen er tatt fra Google Keyword Planner og Google Trends, med tidsrammer angitt under grafen.