HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallTurmat

Opplev eventyr med oppgradert turmat fra HelloFresh

Det er ikke bare kjekssjokolade, varm kakao og brød med brunost som smaker godt på fjellturer. Det tradisjonelle matvalget på fjellturer kan faktisk gjøres bedre. Derfor har vi denne sommeren fokus på å heve opplevelsen av fjellturer ved å oppgradere maten som tas med. Alt smaker bedre på fjellet, så hvorfor ikke tenke utenfor (mat)boksen?
Det er ikke bare kjekssjokolade, varm kakao og brød med brunost som smaker godt på fjellturer. Det tradisjonelle matvalget på fjellturer kan faktisk gjøres bedre. Derfor har vi denne sommeren fokus på å heve opplevelsen av fjellturer ved å oppgradere maten som tas med. Alt smaker bedre på fjellet, så hvorfor ikke tenke utenfor (mat)boksen?
<h2>Alt smaker bedre på tur</h2>

Alt smaker bedre på tur

Det er gode grunner til at matboksene på fjellturer vanligvis fylles med brød – maten til fjells lages ofte ved frokostbordet, den smaker godt etter timer i en sekk og er enkel å spise. Men det betyr ikke at vi ikke kan spise mer spennende og næringsrike måltider på tur.

Mat smaker bedre i det fri, så hvorfor begrense våre kulinariske opplevelser til brød med kjedelige pålegg? Her er fire grunner til hvorfor du bør spise næringsrike og smakfulle måltider mens du er på tur:

  1. Mer næringsrikt og balansert mat betyr mer energi, noe som trengs på tur
  2. Deilige måltider hever hele fjellturen
  3. Gode matopplevelser bringer oss nærmere hverandre og skaper minner
  4. En utrolig utsikt fortjener et fantastisk måltid
<h2>Dette byr våre matkasser på</h2>

Dette byr våre matkasser på

Turmat og gourmet – to ord du nok ikke bruker så ofte i samme setning. Men er det mulig? Svaret er ja, skal vi tro de talentfulle HelloFresh-kokkene som skaper våre mange deilige oppskrifter.

Når det gjelder god turmat er det noen kriterier. For det første skal maten kunne holde seg fersk på turen etter å ha blitt forberedt hjemme. Det skal også være lett og praktisk å ha med seg, det skal kunne deles med turkompanjongen, det må gjerne ha et høyt energiinnhold, og sist men ikke minst; det skal være velsmakende. I våre matkasser finner du derfor blant annet følgende retter, som vi mener fungerer perfekt som turmat:

  • Tacoer
  • Burritoer
  • Empanadas
  • Sandwicher


Disse fingermat-rettene kan nemlig enkelt pakkes og tas med på turer i marka. Så hva venter du på? Klikk hjem en matkasse i dag, og sett i gang med turplanleggingen.

Fjorder, fjell, fossefall og breer – det langstrakte landet byr på mangt.

Norge er et land fullt av naturlig skjønnhet og fantastiske landskap, noe som gjør det til en perfekt destinasjon for turentusiaster. Enten du er ute etter en rolig dag med familien, en romantisk utflukt eller bare en mulighet til å nyte naturen, har Norge en rekke fantastiske pikniksteder som passer for enhver smak. Dessuten, et måltid med en utsikt – finnes det noe bedre?

Her er 7 av Norges beste piknikdestinasjoner:
Trolltunga:
Opplev en enestående piknikopplevelse ved Trolltunga, en av Norges mest ikoniske fjellformasjoner som strekker seg utover Hardangerfjorden. Her kan du nyte et måltid omgitt av naturens storhet, med blikket festet på de omkringliggende fjellene og den spektakulære fjorden under deg. Den utfordrende fotturen til Trolltunga belønner deg med en uforglemmelig piknikopplevelse som kombinerer eventyr og naturskjønnhet på en unik måte.
Jotunheimen nasjonalpark:
Med majestetiske fjell, glitrende innsjøer og frodige daler er Jotunheimen nasjonalpark et ideelt sted for en piknik i naturen. Finn et idyllisk sted ved en sprudlende fjellbekk eller ved bredden av en innsjø, og nyt den friske luften og den uberørte naturen rundt deg. Det vakre landskapet og den beroligende stillheten gjør Jotunheimen til et ideelt sted å koble av og nyte et deilig måltid i naturens favn.
Bygdøy:
La pikniken din finne sted på Bygdøy, en idyllisk halvøy utenfor Oslo. Utforsk de vakre parkene og finn din egen solfylte plass ved vannkanten. Mens du nyter maten din, kan du la blikket gli utover Oslofjorden og ta inn den fantastiske utsikten over de omkringliggende øyene. Bygdøy kombinerer historie, kultur og naturlige omgivelser på en unik måte, og gir deg muligheten til å nyte en piknikopplevelse som er både avslappende og inspirerende.
Preikestolen:
Dette berømte fjellplatået, som henger 604 meter over Lysefjorden, er et av Norges mest populære turistmål. Ta med deg en niste i sekken og nyt en uforglemmelig lunsj med panoramautsikt over fjorden og det majestetiske landskapet. Preikestolen tiltrekker seg besøkende fra hele verden på grunn av sin imponerende beliggenhet og unike naturlige skjønnhet. En piknik ved Preikestolen er en sjanse til å være en del av dette naturfenomenet og nyte en ekstraordinær spiseopplevelse.
Lofoten:
Denne naturskjønne øygruppen er kjent for sine dramatiske fjell, pittoreske fiskevær og hvite sandstrender. Ta med deg piknikutstyret ditt og finn et avsidesliggende sted langs kysten, hvor du kan nyte de spektakulære omgivelsene mens du nyter maten din. Lofoten tilbyr en piknikopplevelse som kombinerer rå skjønnhet og ro, og gir deg muligheten til å lade opp i harmoni med naturen.
Geirangerfjorden:
Med sine bratte fjellsider og vakre fossefall er Geirangerfjorden et av Norges mest imponerende naturområder. Finn en rolig plass ved fjorden, pust inn den friske luften og nyt pikniken din mens du tar inn de fantastiske omgivelsene.
Tromsøya:
å denne arktiske øya Tromsøya finner du en blanding av storslått natur og en sjarmerende by. Utforsk de vakre parkene og strendene, og sett deg ned for en koselig piknik med utsikt over fjorder og fjell. Hvis du er heldig, kan du til og med få se nordlyset danse på himmelen mens du spiser.

God tur!

Ofte stilite spørsmål om turmat

Hva er god turmat?

God turmat er næringsrik mat som er enkel å tilberede, holdbar og smakfull. Det er viktig at turmaten gir deg nok energi og nødvendige næringsstoffer for å opprettholde energinivået og prestasjonene under turen. Sunne alternativer inkluderer ferske grønnsaker, frukt, nøtter, magert kjøtt eller fisk, og fullkornsprodukter.

Hva er de viktigste matvarene å ta med seg på tur?

Når skal på tur er det en god ide å ha med mat som er næringsrikt så du kan holde energien oppe hele tiden. Glem heller ikke en full vannflaske, så du får tilstrekkelig med vann. Hos HelloFresh kan du få inspirasjon og ideer til næringsrike og smakfulle retter som du kan lage og ta med deg på tur.

Hvordan lage hjemmelaget turmat?

Å lage hjemmelaget turmat er enkelt og givende. Velg ingredienser som er enkle å transportere og ikke trenger mye tid eller utstyr for å tilberede. Lag gjerne salater, wraps eller sandwicher med ferske råvarer. Du kan også forberede måltider på forhånd, som for eksempel supper eller gryteretter, og varme dem opp på tur.

Raske og enkle middagsideer for hverdagen

Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter (basert på 2 personer).
Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter (basert på 2 personer).