Våre matkasserHjelpGavekort
HelloFreshIconChevronRightSmallMatkasseIconChevronRightSmallGrilltips

Få de beste grilltips fra våre grillmestere

Få de beste grilltips fra våre grillmestere

Skal grillen snart klargjøres og gleder du deg til de lange sommerkveldene? Da har du kommet til rett sted. Før du krydrer ferien og hverdagen med deilige grillfester, foreslår vi at du tar en titt her. Vi svarer på de mest stilte spørsmålene om grilling, og serverer de beste grilltips og -triks som vil gjøre deg til den ultimate grillmesteren i år.
Skal grillen snart klargjøres og gleder du deg til de lange sommerkveldene? Da har du kommet til rett sted. Før du krydrer ferien og hverdagen med deilige grillfester, foreslår vi at du tar en titt her. Vi svarer på de mest stilte spørsmålene om grilling, og serverer de beste grilltips og -triks som vil gjøre deg til den ultimate grillmesteren i år.
<h2>Direkte og indirekte varme - hva er forskjellen? </h2>

Direkte og indirekte varme - hva er forskjellen?

Du har sikkert hørt om direkte og indirekte grilling, eller varme, men kanskje er du ikke helt sikker på hva det betyr. Vell, da har du kommet til rett sted. Å ha styr på disse to begrepene, vil hjelpe deg på god vei hvis du vil lykkes med grillingen din, uansett om du bruker kull- eller gassgrill.

Kort fortalt betyr er grilling på direkte varme at maten grilles rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Men når skal du bruke direkte og indirekte varme? Direkte varme egner seg best når du ønsker å gi farge til maten og oppnå en stekeskorpe. Ved indirekte varme vil du unngå at flammene brenner kjøttet, og du vil derfor oppnå en jevnere steking. En kombinasjon av direkte og indirekte varme vil ofte gi det beste resultatet.
<h2>Grønnsaker - et godt grilltips</h2>

Grønnsaker - et godt grilltips

Ett av våre beste tips må være å ikke glemme grønnsaker når du griller. Maiskolber, gulrøtter, spisskål og aubergine - alle disse grønnsakene blir fantastiske etter en tur på grillen.

Hemmeligheten er marinade og godt kryddersmør. På den måten kan selv de sunneste grønnsakene smake like godt som spareribs. Så hvem vet: kanskje de grillede grønnsakene til og med kan utkonkurrere de klassiske pølsene og biffene?

Få alle dine spørsmål om grillmat besvart her

Før grillen tennes og duften sprer seg i hagen, er det noen spørsmål du ofte leter etter svar på. Og her har du svarene - tilberedt og servert av våre kokker:
<h3><b>Hvordan grille kyllingfilet?</b></h3>

Hvordan grille kyllingfilet?

Kyllingfilet er et magert og veldig godt kjøtt om det grilles riktig og med omhu. Vi anbefaler først å grille kyllingfilet på direkte varme, for å gi en fin stekeskorpe. Deretter bør kyllingfileten få indirekte grilling under lokk til riktig kjernetemperatur er nådd. Dette vil gi en saftig og velsmakende kyllingfilet.

Innen du griller kyllingfiletene, bør du tørke de av med litt kjøkkenpapir og krydre dem med salt og pepper. Pensler du stykke med litt olje eller har dem i en god marinade, vil du få et bedre resultat. Bruker du i tillegg et steketermometer er sikker på å få en perfekt grillet kyllingfilet. Når kyllingfiletene får en kjernetemperatur på 68 °C vet du at de er gjennomstekte.
<h3<b>Hva kan man grille?</b></h3>

Hva kan man grille?

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan grille. Vi har selvfølgelig klassikerne som pølse, hamburgere og spareribs som er en hit hver sommer hos oss nordmenn. Men foruten om grønnsaker, kylling, kjøtt og fisk, er du også fullt mulig å lage pizza og quesadillas på grillen.

Lurer du fortsatt på hva du skal grille? I vårt store oppskriftsunivers kan du finne mange grilloppskrifter som du kan prøve eller hente inspirasjon fra.
<h3><b>Hvordan grille indrefilet?</b></h3>

Hvordan grille indrefilet?

Å grille en hel indrefilet er mye enklere enn du tror. Start med å pensle indrefileten med olje og ha på ønsket krydder. Grill den ved god, direkte varme men du snur den ofte, frem til den blir fint brun rundt det hele. Deretter reduser du grillvarmen og steker den videre ca. 35-45 minutter.

Bruk gjerne et steketermometer i midten av fileten for å få det perfekte resultat. Ønsker du en medium stekt indrefilet skal termometeret viser 60-65° C. Etter du har tatt indrefilet av grillen bør du la den hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp. På denne måten kan kjøttsaften fra indrefileten få tid til å fordele seg i hele kjøttstykket.
<h3><b>Hva er godt å grille?</b></h3>

Hva er godt å grille?

Foruten om kjøtt og fisk er det masse tilbehør som også blir godt etter en tur på grillen. Eksempelvis er asparges med bacon både salt, søtt, sprøtt og godt. Herlig, grønn asparges surret med bacon er perfekt både som snacks, en rett på et sommerlig tapasbord eller som tilbehør til grillmat.


For å runde kvelden av kan vi foreslå et fargerikt fruktspyd. Fruktspyd er friskt, sunt og godt, og dessuten veldig enkelt å tilberede. Ta i bruk frukten som er i sesong, skjær dem opp i biter og tre fruktbitene på grillspyd. Dette kan gjøre før gjestene dine ankommer, og etter middagen er det bare å slenge fruktspydet på grillen i et par minutter over direkte varme. Nyt dem som de er, eller server dem med litt vaniljeis til.
<h3><b>Hvor mye grillmat bør du grille per person?</b></h3>

Hvor mye grillmat bør du grille per person?

Hvor mye mat du bør grille til din familie avhenger av hva du skal servere. Skal du kun servere kjøtt er mellom 200-400 gram kjøtt per person et godt utgangspunkt. Er det tilbehør til grillmaten, som potetsalat, coleslaw eller hvitløksbrød, trenger du ikke tilberede like mye mat.

Det kan være litt vanskelig å beregne akkurat hvor mye grillmat du bør lage. Men med en matkasse fra HelloFresh er du sikker på at du griller den riktige mengden grillmat til din familie.

Klar til å ta grillferdighetene dine til neste nivå?

grillen levert på døren. Nyt moroa med å oppdage og prøve vårt utvalg av deilige, grillklare oppskrifter på sunn grillmat som er enkel å lage med venner og familie. Gled deg til ferske råvarer i sesongen, perfekt til grillen og de lange sommernettene med de du bryr deg om.

FAQ

Hvilket kjøtt er best på grillen?

Det er mange forskjellige typer kjøtt som passer godt på grillen, og det beste kjøttet for deg vil avhenge av personlige smakspreferenser og hva du ønsker å tilberede. Generelt egner ryggen på kua og nakken på grisen seg godt på grillen. Utforsk flere tips til hva du kan grille, og hvordan det bør gjøres, her hos HelloFresh.

Er det sunt å spise grillmat?

Grillmat kan lett gjøres sunt – husk bare å få inndratt grønnsakene, og gjerne grill magert kjøtt. Grillet asparges og grillet kyllingbryst er for eksempel en kjempegod kombinasjon, som også er sunn. Husk også at det er viktig å spise en variert diett med mange forskjellige typer matvarer for å sikre at du får nok næringsstoffer.

Få flere gode tips til sunn grillmat hos HelloFresh sin side om grillmat.

Raske og enkle middagsideer for hverdagen

Raske og enkle middagsideer for hverdagen

Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter.
Foreldremøte, overtid og trafikkork. Har du også prøvd at hverdagen har kommet i veien for overskuddet til å lage god mat? Bli inspirert av HelloFresh sine gode oppskrifter og lag deilige retter på bare 25 minutter.