HelloFresh
Oppskrifter
Veganske Oppskrifter

Mest populære oppskrifter

Veganske oppskrifter: Lag smakfulle, plantebaserte retter

Er du veganer? Eller vil du bare utforske veganske oppskrifter? Med HelloFresh kan du finne oppskrifter og oppdage en rekke plantebaserte måltider som kan hjelpe deg med å mestre den ultimate veganske ukemenyen

Veganske oppskrifter

Utforsk våre veganske oppskrifter

Lag veganske retter til middag med oppskrifter fra HelloFresh

Hvis du leter etter inspirasjon til ideer til veganske måltider, trenger du ikke lete lenger. Vår samling av veganske oppskrifter på HelloFresh fortsetter å vokse med deilige, plantebaserte oppskrifter som er enkle å følge og enda enklere å spise.
Å inkludere plantebaserte, veganske måltider i kostholdet ditt har aldri vært enklere enn med oppskriftene våre. Enten du bare vil prøve vegansk mat eller du er klar til å bli helt vegansk, er veganske oppskriftene våre enkle å følge og fulle av smak.

Veganske oppskrifter som fenger

Vi vet alle at noen ganger vil du bare spise den spesifikke middagskombinasjonen som passer deg den dagen. Og nettopp derfor dekker våre veganske oppskrifter alle baser. Leter du etter noe varmt og behagelig? We got you. Eller kanskje mer lett og forfriskende? Hold ditt plantebaserte kosthold i gang med disse veganske måltidene.
Hvis du er bekymret for å bytte til et vegansk kosthold kan utelate noen av favorittmatene dine, så frykt ikke! Våre HelloFresh veganske oppskrifter inkluderer spennende alternativer som lar deg nyte internasjonale smaker uten å gå på kompromiss med din plantebaserte måltidsplan. Våre veganske oppskrifter er fulle av smaker og dufter, og er idiotsikre måter å nyte et vegansk kosthold på.

Alt du skal vite om vegansk mat og plantebaserte måltider

Hva er et vegansk kosthold?

Veganisme er utelatelse av all mat som kommer fra dyr utenfor kostholdet, inkludert kjøtt, meieriprodukter og egg. Det veganske kostholdet inneholder kun plantebaserte ingredienser som frukt, grønnsaker og nøtter. Det er mange grunner til at folk kan gå over til et vegansk kosthold, enten det er for å leve mer miljøvennlig, for å være snillere mot dyr eller bare for å redusere mengden rødt kjøtt de inkluderer i kostholdet. Uansett hvilken grunn du starter din veganske diett, kan HelloFresh bidra til å sikre at det fortsatt er mye smak i måltidsplanen din.

Hvordan ha et balansert, vegansk kosthold?

Å navigere i det veganske kostholdet kan virke utfordrende. Det store antallet ingredienser som “ikke er tillatt” kan gjøre at det føles overveldende å forstå hvor du skal få næringsstoffene dine fra og oppnå et sunt balansert kosthold. Men med den riktige veganske måltidsplanen kan det være enkelt å oppnå dette.
For å ha et balansert, vegansk kosthold kan du blant annet sikre deg å:
  • Spis 5 deler frukt og grønnsaker om dagen
  • Inkluder stivelsesholdige fullkornskarbohydrater i måltidene dine
  • Erstatt meieriprodukter med alternativer som soya- eller havremelk
  • Tilsett bønner og belgfrukter for protein
  • Fortsett å holde deg godt hydrert
Du kan fortsatt oppnå et balansert kosthold mens du er veganer, og holde kroppen næret med den riktige balansen av vitaminer, mineraler og godhet.

Tips til hvordan lage en oppskrift vegansk

Bytt til veganske ingredienser

Du kan enkelt gjøre favorittkjøttrettene dine veganske ved å erstatte alle ikke-veganske ingredienser med plantebaserte. Den viktigste måten å erstatte mat på er å velge ingredienser som har lignende teksturer som originalen.
For eksempel, å bytte forskjellige tofu-konsistenser med egg- og kjøtterstatninger eller velge kokosmelk for tykke kremoppskrifter, vil gi smaksløkene dine lignende teksturer som de er vant til for å gjøre overgangen mye lettere. Ved å gi lignende teksturer og fokusere på krydder, kan du lage en deilig vegansk oppskrift som vil gjøre overgangen fra kjøtt-inkluderende måltider til et plantebasert kosthold mye enklere.

Hvordan starte et vegansk kosthold?

Hvis du synes det er vanskelig å gå over til et vegansk kosthold, er en god måte å begynne på ved sakte å erstatte de kjøttfulle måltidene dine med plantebaserte, én etter én. Enten dette er å velge en vegansk frokost, lunsj eller én vegansk middagsoppskrift i uken, kan det å starte i det små gjøre det lettere å fase inn i et vegansk kosthold.
Hvorfor ikke prøve å bytte ut favorittmåltidene dine med et vegansk alternativ for å se om du kan nyte de smakene du elsker mest i en plantebasert rett? Eller du kan starte et helt annet sted, ved å prøve helt nye retter – for eksempel en du finner her på siden.

Hva er fordelene med et vegansk kosthold?

En viktig fordel med et vegansk kosthold er volumet av frukt og grønnsaker som er inkludert i veganske oppskrifter. Økt inntak av slike matvarer øker mengden vitaminer og mineraler som konsumeres, noe som kan ha en rekke positive effekter, totalt sett, på kropp og sinn.
En annen fordel med et vegansk kosthold er at det inspirerer oss alle til å være kreative når det kommer til retter. Siden typiske ingredienser ikke lenger er et alternativ, må du prøve ut nye mattyper og smaker for å lage nye, spennende måltider. Våre veganske oppskrifter er et godt sted å starte hvis du føler deg stum for inspirasjon!

HelloFresh + vegansk kost = sant

Tilpasset vegansk måltidsplanlegging
Følger du allerede et vegansk kosthold eller prøver å velge mer plantebaserte frokoster, lunsjer og middager? Du er på rett sted! HelloFreshs veganske måltidsplanlegging kan tilpasses helt til det du trenger. Velg din ideelle meny fra flere oppskrifter, og vi leverer de eksakte forhåndsposjonerte ferske ingrediensene og oppskriftskortene rett på døren din på en dag som passer deg.
Så ha det gøy og begynn å velge ut dine deilige veganske middager i dag!

Ofte stilte spørsmål om vegansk mat og veganske oppskrifter

Har HelloFresh veganske oppskrifter?

HelloFresh tilbyr tre vegetariske oppskrifter i sin ukentlige klassiske plan, som alle kan gjøres veganske ved å ikke bruke meierialternativene som er inkludert.

Hva er vegansk mat?

Vegansk mat inkluderer frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter, korn, meieri-alternativer og plantebasert mat som tofu. Det er all mat som ikke er avledet fra dyr på noen måte.

Hva kan ikke veganere spise?

Et vegansk kosthold utrydder ethvert produkt eller ingrediens som er produsert av eller laget av et dyr. Dette inkluderer kjøtt, meieriprodukter, honning og egg.

Hvordan starte et vegansk kosthold?

Hvis du synes det er vanskelig å bytte til et vegansk kosthold, er en god måte å begynne på ved sakte å erstatte de kjøttetende måltidene dine med plantebaserte, én etter én. Enten dette er å velge en vegansk frokost, lunsj eller én vegansk middagsoppskrift i uken, kan det å starte i det små gjøre det lettere å fase inn i et vegansk kosthold.

Hvor sunt er et vegansk kosthold?

Hvis du planlegger ditt veganske kosthold nøye, kan det være enkelt å sikre at det er like sunt og balansert som et kosthold som spiser kjøtt. Sørg for at du erstatter nøkkelkilder til protein, næringsstoffer og fiber med veganske alternativer for å sikre at kroppen din fortsetter å få det den trenger.

Hvordan lage en oppskrift vegansk?

Du kan enkelt gjøre favorittkjøttrettene dine veganske ved å erstatte alle veganske ingredienser med plantebaserte. Den viktigste måten å erstatte mat på er å velge ingredienser som har lignende teksturer som originalen.

Hvordan få kalsium på et vegansk kosthold?

Du tror kanskje at mangelen på meieri i et vegansk kosthold kan forårsake kalsiummangel, men det er mange veganskvennlige ingredienser du kan få kalsiumfiks fra. Bladgrønnsaker, sesamfrø, tørket frukt og usøtet soyadrikker kan alle bidra til å gi kalsium til ditt veganske kosthold.

Hvordan få mer protein i et vegansk kosthold?

Å oppnå riktige proteinnivåer med et vegansk kosthold er mulig. Veganske ingredienser med høyt proteininnhold er linser, kikerter, quinoa, nøtter, frø og havre. Å lage retter komplett med disse fantastiske veganske matvarene vil sikre at ditt veganske kosthold er fullt av proteinrike alternativer.

Hvordan få jern i et vegansk kosthold?

Gode kilder til jern for de som er på vegansk diett er belgfrukter, grønt som brokkoli og en rekke tørkede frukter som aprikoser, fiken eller svisker. Mens rødt kjøtt ofte er en hovedkilde til jern i et vanlig kosthold, betyr ikke mangelen på det at et vegansk kosthold også kan oppnå vanlige nivåer av jern.
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!
Oppskrifter du vil elske!

Oppskrifter du vil elske!

Få deilige og enkle oppskrifter og alle de ferske ingrediensene dine levert på dørstokken hver uke

Spar opptil 1549 kr